حکومت در کردستان حکومت نظامی اعلام نشده برقرار کرده است. روز گذشته همزمان با روز حمایت از کردستان برخی شهرهای بزرگ به حالت میلیتاریزه در آمد و انبوهی از نیروهای سرکوب را روانه ی خیابان ها کردند تا مانع از تجلی همبستگی مردم با کردستان شوند، علیرغم آن سوم آذر ماه ۱۴۰۱ به عنوان روزی که بر سال ها دروغ و تبلیغات مسموم حکومت در مورد کردستان و جدایی طلبی آن مهر باطل زد. مردم به هر طریقی که توانستند همبستگی خود را با مردم کردستان اعلام کرده و به سرکوب خونین این خطه از میهن مان اعتراض کردند. در شهرهای مختلف کشور، تجمعات اعتراضی برپا شد، در حمایت از کردستان و همبستگی با مردم کرد شعارهای زیادی طنین افکند، در تهران به زبان کردی برای کردستان شعار دادند، تعداد بی شماری پلاکارت، پارچه نوشته، شعارهای دیواری و سایر ابتکارات بر این همبستگی مهر تایید زد. همه ی احزاب و گروه های سیاسی، ده ها تشکل و کمیته محلی که از دل انقلاب شکل گرفته است، تشکل های کارگری، فرهنگی، معلمین، دانشجویان و دانش آموزان و بسیاری از چهره های مشهور جامعه با انتشار بیانیه و یا متن هایی در شبکه های اجتماعی حمایت خود را از فراخوان سراسری که به ابتکار احزاب کردی صورت گرفته بود و همبستگی خود را با مردم کردستان نشان دادند.
روز سوم آذر ایران را در مبارزه ی سخت خود علیه حکومت اسلامی متحدتر کرد!
در این روز جنبش انقلابی ایران یک پیروزی دیگر به دست آورد. تصویب تشکیل کمیته حقیقت یاب ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، بی تردید ساز و کارهای بیشتری را برای فشار جهانی علیه وحشی گری های حکومت اسلامی فراهم می آورد.
امروز، چهارشبنه چهارم آذر کشور ما وارد هفتادمین روز خیزش سراسری خود شده است. گزارش های مربوط به روز هفتادم را در ادامه ببیند:
اعتراضات گسترده در شهرهای بلوچستان
بلوچستان سنتی را پی گذاشته و به آن وفادار مانده است. جمعه های اعتراضی، روزهای جمعه شهرهای بزرگ و کوچک بلوچستان یک پارچه به پا می خیزند. جمعه ۴ آذر بار دیگر بلوچستان شاهد اعتراضات گسترده ی مردمی بود. در شهرهای زاهدان، خاش، ایرانشهر، سراوان، تفتان، دزآب، نوک آباد در شهرستان تفتان، به خیابان آمدند، در تظاهرات روحیه ی همبستگی با کردستان برجسته بود و شعارهایی در حمایت از کردستان و پیوند بر کرد و بلوچ داده شد. در چاه بهار نیز تظاهرات اعتراضی برگزار شده است.
حکومت بار دیگر به سوی مردم بلوچ که با دست خالی اعتراض می کنند، آتش گشود، تعداد نامعلومی زخمی شده اند.
تیراندازی نیروهای سرکوبگر در دروازه خاش دزاپ به سمت آزادیخواهان: گزارش ها از دروازه خاش واقع در شهر دزاپ حاکی است که نیروهای سرکوبگر رژیم به سمت آزادیخواهان بلوچ تیراندازی کردند. گفته میشود شماری از آزادیخواهان بلوچ با تیراندازی نیروهای نظامی مورد اصابت گلوله قرار گرفته و زخمی شده اند.
زاهدان، شعارهای سراسری به اعتراضات بلوچ ها راه یافته است. زاهدان ۴ آذر ۱۴۰۱
امروز ۴ آذر ماه ۱۴۰۱، بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی خامنه ای به سمت معترضان بلوچ در زاهدان، ده ها تن زخمی شده اند. از قربانیان احتمالی این تیراندازی هنوز گزارشی در دست نیست. برخی زخمی ها به مسجد مکی زاهدان منتقل شده اند و گفته شده است شمار معترضان رو به افزایش است.
ویدیویی از انتقال مجروحان به درمانگاه مسجد مکی زاهدان
تظاهرات روز جمعه در خاش
دزآب، هزاران تن از آزادیخواهان بلوچ در شهر دزاپ به خیابان آمده و با شعارهای خود حمایت خود را از آزادیخواهان کرد و سرکوب اعتراضات در کردستان نشان دادند نیروهای جمهوری اسلامی به آنان تیراندازی کرده اند. شعار مردم: کرد و بلوچ برادرند، تشنه خون رهبرند.
تیراندازی سرکوبگران به مردم بلوچ در دزاّب
سروان، مرگ بر خامنه ای، مرگ بر دیکتاتور
پیکر شمال خدیریپور در حضور نیروهای حکومتی شبانه دفن شد
گزارش ها از ارومیه حاکیست که دستگاه های حکومتی پیکر شمال خدیریپور، شهروند ٣٢ ساله، که بعد از زخمی شدن در جریان اعتراضات در تیراندازی ماموران درگذشت را تحویل خانواده اش داده اند. شبکه حقوق بشر کردستان پیشتر گزارش داد آقای خدیریپور روز پنجشنبه سوم آذر به دلیل شدت جراحات در بیمارستان خمینی ارومیه جان خود را از دست داد. پیکر این شهروند پنجشنبه شب در ارومیه به خانوادهش تحویل داده شده و «شمار زیادی از نیروهای حکومتی آنها را به سوی مهاباد همراهی کردند. پیکر خدیری پور شبانه با حضور گروهی از مردم مهاباد به خاک سپرده شد.
هه نگاو: سالار مجاور اهل بوکان، غروب روز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، در محله میرآباد بوکان با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر حکومتی از ناحیه سر هرف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
عصر ۳ آذر جبار فرقی زاده، ۳۶ ساله، اهل روستای آسناوی مریوان در نزدیکی روستای محل سکونتش توسط نیروهای هنگ مرزی هدف قرار گرفت و جان خود را از دست داد.
من هموطنم را سرکوب نمی کنم؛ کمپین اعلام برائت از سرکوبگران در مهاباد
سنگ مزار مهسا امینی: اشکان امینی، برادر مسها امینی، ویدئویی تازه از سنگ مزار خواهرش منتشر کرد که بر روی این ویدئو یک ترانه محزون کردی نیز پخش میشود. روی سنگ مزار به کردی نوشته شده که «سخت و دردناک است عزای تو».
روی سنگ قبر او نام ژینا نوشته شد و اسم مادر و پدر، هر دو با هم درج شده است.
بهرغم مکاتبه خاتمی با رهبری، خواستهها مورد توجه حاکمیت قرار نگرفته است: محمدعلی ابطحی روز پنجشنبه سوم آذرماه به یک مطلب صبح صادق، نشریه منتسب به سپاه پاسداران در خصوص موضعگیری اخیر محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران واکنش نشان داده است. نشریه صبح صادق با اشاره به اظهارات اخیر محمد خاتمی در باره اعتراضات در ایران که گفته بود «براندازی نه مطلوب است و نه ممکن» است، این سخنان را مصداق «مرزبندی» رئیس جمهوری پیشین ایران با «دشمن و براندازان» برشمرده بود. محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر سابق محمد خاتمی در دوران ریاستجمهوری، با اشاره این مطلب صبح صادق در اینستاگرام خود نوشته است:«یکی از روزنامههای منتسب به سپاه که سخنرانی آقای خاتمی را خوب اما ناکافی دانسته بود، خیلیها تصور کردهاند که این دعوت حاکمیت از آقای خاتمی است. نه هیچ اتفاقی نیفتاده. فقط یک مقاله برای اختلاف افکنی است و نظرات همیشگی اصلاحخواهانه آقای خاتمی مورد قبول حاکمیت قرار نگرفته است.»