نزدیک به ۷۰ روز است که اعتراضات توده ای سراسر ایران را در برگرفته است. جرقه این انقلاب، اعتراضاتی بود که به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی در تهران صورت گرفت. این اعتراضات از شهر سقز در کردستان با شعار “زن، زندگی، آزادی” و به شکل مسالمت آمیز شروع شد و به همه کردستان و مناطق دیگر ایران سرایت کرد و در خارج از کشور نیز از سوی محافل سیاسی و غیرسیاسی حمایت شد. اما پاسخ جمهوری اسلامی به این وضعیت ابتدا انکار قتل حکومتی ژینا و سپس با سرکوبی وحشیانه جان صدها معترض دیگر را گرفت و تظاهرات مسالمت آمیز مردم را به خشونت و کشتار و بازداشت کشاند.
گزارشات سازمانهای حقوق بشر حاکی از این است تا کنون در ایران ۴۴۵ نفر کشته شده اند که ۶۳ نفر آنان کودک و ۴۳ نفر دیگر زن میباشند. طبق همین آمار بیشترین تعداد قربانیان در مناطق به حاشیه رانده شده مانند بلوچستان و کردستان میباشد، بطوری که در کردستان تا کنون هویت ۱۰۸ قربانی مشخص گردیده که ۱۱ تن از آنان کودک و ۵ نفر نیز زن میباشد و ۶ نفر از این تعداد زیر شکنجه جان باخته اند.
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر به کاربردن سلاح جنگی علیه معترضان در اکثر مناطق ایران، کردستان را بیشتر از هر جایی میلیتاریزه کرده و وحشیانه مردم را به گلوله می بندد، حتی در بخشی از شهرها مانند جوانرود رژیم از سلاح دوشکا و گاز اشک آور سمی علیه معترضان استفاده نموده است. به طور کلی در کردستان کشتار جمعی به شیوه سیستماتیک صورت گرفته و از سلاح های جنگی برای مقابله با مردم معترضی استفاده میشود که با دست خالی به خیابان ها آمده اند و این عمل جنایت علیه بشریت محسوب می شود که جامعه جهانی باید از ادامه این جنایت جلوگیری نماید.
دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی در این مدت به شکل مستمر و بخصوص در روزهای اخیر علیرغم اعلام حکومت نظامی شبانه در بیشتر شهرهای کردستان، در کوچه و خیابان های شهرها رو به منازل مردم تیراندازی کرده و سپس به خانه ها هجوم آورده و به بهانه شرکت در تظاهرات پیر و جوان و زن و کودک را مورد حمله و اذیت و آزار قرار می دهند. در شهرهایی همچون بوکان، جوانرود و مهاباد نیروهای مسلح سپاه پاسداران علاوه بر هجوم به منازل مردم دست به غارت زیورآلات و وسایل قیمتی مردم می زنند.
مرکز همکاری احزاب کردستان ایران اعلام می دارد آنچه رژیم ایران در حق مردم کردستان انجام می دهد جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت می باشد. لذا جلوگیری از جنایات جمهوری اسلامی به عمل جدی تر نیاز دارد. در همین راستا تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی و تشکیل کمیته حقیقت یاب امری صحیح و به جا بود، اما ما بر این باوریم که برای متوقف کردن کشتار مردم معترض توسط جمهوری اسلامی باید راهکار و عمل جدی تر صورت بگیرد.
مرکز همکاری احزاب کردستان ایران بار دیگر از مجامع بین المللی و جامعه جهانی درخواست دارد به داد مردم کردستان برسند و جنایات جمهوری اسلامی را متوقف بکنند.