اسماعیل کوثری، نماینده مجلس، از پیگیری اجرای قانون کاهش روابط با بریتانیا و تجدیدنظر در روابط با فرانسه و آلمان خبر داده و دلیل آن را «اقدامات ضد ایرانی آن‌ها» عنوان کرده است.

اسماعیل کوثری روز دوشنبه ۲۸ آذر با این ادعا که «همواره اقدامات ضد ایرانی کشورهای اروپایی، آلمان، فرانسه و انگلیس را شاهد بوده‌ایم» گفت: «نیازمند روابط با آن‌ها به هر قیمتی نیستیم.»

او توضیح نداد که کدام اقدام اروپایی‌ها ضد ایرانی بوده اما با اشاره به مصوبه مجلس هشتم درباره کاهش روابط ایران با بریتانیا گفت: «این موضوع در مجلس یازدهم و از جایگاه نظارتی مجلس به ویژه توسط اعضای کمیسیون امنیت ملی باید مورد پیگیری قرار گیرد.»

اشاره کوثری به رویداد آذر سال ۱۳۹۰ است که بعد از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، بریتانیا تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرد و روابط بانکی دو کشور قطع شد. در مقابل، مجلس شورای اسلامی به مصوبه کاهش روابط دو کشور در سطح کاردار رأی مثبت داد و دو روز بعد گروهی از لباس‌شخصی‌ها به سفارت بریتانیا در تهران یورش بردند.

در نتیجه این اقدام جمهوری اسلامی مجبور شد به پرداخت ۲۷ میلیارد تومان خسارت به دولت بریتانیا شد.

با این حال در سال ۱۳۹۵ بار دیگر روابط دیپلماتیک لندن و تهران ارتقا یافت و بریتانیا سفیر جدید خود را به تهران فرستاد؛ اقدامی که حمید بعیدی‌نژاد، سفیر وقت جمهوری اسلامی در برتانیا، آن را نشانه «اقتدار» جمهوری اسلامی توصیف کرد.

با این حال اسماعیل کوثری با تأکید بر کاهش روابط با کشورهای اروپایی‌ها گفته است: «آن‌ها باید بدانند که با ایران مقتدر مواجه هستند و نیازمند روابط با آن‌ها به هر قیمتی نیستیم.»

در سه ماه گذشته که اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران جریان داشته، مقامات جمهوری اسلامی به تأسی از علی خامنه‌ای همواره این اعتراضات مردمی را به «دشمنی قدرت‌های خارجی ازجمله کشورهای اروپایی» نسبت داده‌اند.

کشورهای اروپایی این ادعاها را رد می‌کنند و در عین حال با محکوم‌کردن سرکوب اعتراضات بارها از حکومت ایران خواسته‌اند صدای مردم را بشنوند.

هفته گذشته هفته نیز تصاویر متعددی در رسانه‌های ایران منتشر شد که نشان می‌داد شعارهایی علیه بریتانیا روی دیوارها و درِ ورودی سفارت این کشور در تهران نوشته شده است.