این روزها در بسیاری از نقاط دنیا، از بریتانیا و اعضای اتحادیه اروپا گرفته تا آسیا، اقیانوسیه و آمریکا، اعتراضات در ایران و نیز سرکوب، خشونت و احکام صادرشده توسط حکومت در مورد معترضان، مورد توجه قرار دارد. واکنش مقامهای این کشورها در نقد عملکرد رژیم ایران و پشتیبانی از معترضان، هر روز گستردهتر از پیش میشود.
نخستوزیرپادشاهی بریتانیا روز سهشنبه خبر داد که دولت این کشور، از اینپس زمانی افزونتر را در مقابله با «اقدامهای خصمانه جمهوری اسلامی ایران» مصروف میکند.
ریشی سوناک، به کمیته روابط خارجی مجلس عوام اعلام کرد که بهگونهای فزاینده، نگران رفتار رژیم حاکم بر ایران، با معترضان است.
بهتازگی برخی از نمایندگان پارلمان بریتانیا، پشتیبانی خود را از اعترضات مردم ایران اعلام داشتهاند. سوناک نیز در این مورد گفت: برآیند اعتراضاتی که در ایران میبینیم، یک پیام بسیار واضح دارد، مبتنی بر اینکه مردم ایران از حکومت راضی نیستند. او افزود: ما درکنار مردم ایران ایستادهایم.
ریشی سوناک سرکوب معترضان توسط جمهوری اسلامی را کاملا «نفرتانگیز» برشمرد.
در سوی دیگر، در ادامه پشتیبانیهای جهانی، ۱۸۳ عضو پارلمان اتریش در اقدامی دستهجمعی، کفالت سیاسی ۱۸۳ معترض ایرانی را عهدهدار شدند.
بهجز حزب راستگرای موسوم به «آزادی» همه دیگر احزاب در این جمع ۱۸۳ نفره حضور دارند.
این نمایندگان پارلمان با ارسال نامهای به سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین، همچنین به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ایران، آنها را از اقدام نمادین خود آگاه کردند.
شماری از ۱۸۳ معترض ایرانی که نمایندگان اتریشی کفالت سیاسیشان را عهدهدار شدند، توسط دستگاه قضایی رژیم حاکم بر ایران محکوم به اعدام شدهاند.
در این راستا، شماری از نمایندگان پارلمان سوئد هم با انتشار پیامی ویدیویی از همه کنشگرهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی خواستند که بههدف واژگون ساختن نظام حاکم بر ایران، اتحاد یافته و با سازماندادن کوششهایشان، آنرا در راستای انقلاب تنظیم کنند.
در سوی دیگر دنیا، در استرالیا نیز دو عضو مجلس نمايندگان، با گسیل نامهاى به كاردار سفارت جمهورى اسلامى، اعلام کردند که كفالت سياسى پانزده معترض دربند در زندانهای جمهوری اسلامی را عهدهدار شدهاند.
همچنین در این روزها بریتانیا، فرانسه و آلمان با برشمردن چند «فعالیت مخرب جمهوری اسلامی» هشدار دادند که ادامه چنین رویهای همراه با «سرکوب خشونتبار اعتراضهای مسالمتجویانه مردم ایران» فقط «انزوایی افزون» را برای رژیم حاکم بر ایران درپی خواهد داشت.
همچنین در کره جنوبی، کشوری که معمولا مقامهای آن در مورد مسایل داخلی دیگر کشورها کمتر اظهارنظر میکنند نیز، اظهاراتی در مورد خیزش اخیر ایران صورت گرفت.
بهتازگی پارلمان و دولت کره جنوبی پشتیبانی خود را از مردم ایران و اعتراضشان را به رفتار جمهوری اسلامی با معترضان، ابراز کردند.
در یکی از تازهترین اظهارنظر، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه بهنیابت از دولت دموکرات ایالات متحده از مقامهای نظام حاکم بر ایران خواست که «بازداشتهای خودسرانه و سلب آزادیهای بنیادین» مردم ایران را متوقف کند.
جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو جوان معترض را بهدار آویختهاست.