گابریل بوریچ، رئیس جمهوری شیلی، روز چهارشنبه، ۳۰ آذر، اعلام کرد که کشورش در شهر رامالله در کرانه باختری رود اردن سفارت افتتاح خواهد کرد.
به گزارش شبکه آی ۲۴، آقای بوریچ در دیدار با نمایندگان جامعه فلسطینیان ساکن شیلی در آستانه سال نو میلادی گفت که یکی از تصمیمات دولت او ارتقای سطح نمایندگی رسمی در فلسطین است و این امر در همین دوره دولت، عملی خواهد شد.
فلسطینیان ساکن شیلی که حدود ۳۰۰ هزار تن برآورد میشوند، بزرگترین گروه فلسطینی ساکن یک کشور خارج از جهان عرب هستند.
شیلی مانند بسیاری از کشورهای جهان اکنون دارای دفتر نمایندگی در رامالله است، اما تاکنون کمتر کشوری عنوان هیئت نمایندگی خود در اراضی فلسطینی را به «سفارت» ارتقا داده است.
گابریل بوریچ که ۹ ماه پیش روی کار آمد، سه ماه قبل از پذیرش استوارنامه سفیر اعزامی اسرائیل به سانتیاگو خودداری کرد، زیرا ساعاتی پیش از آن، یک فلسطینی ۱۵ ساله دیگر کشته شده بود. اسرائیل تاکید داشت که آن فلسطینی با چاقو به یک سرباز اسرائیلی حمله کرده است.
شیلی بعدا تاریخ دیگری را برای پذیرش استوارنامه تعیین کرد، هرچند که آقای بوریچ قبلا هم در مورد یک شیشه عسل یهودیان کشورش که برای دفتر او ارسال شد، گفته بود آنها بهتر است از اسرائیل بخواهند از اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین عقبنشینی کند.
آقای بوریچ در سخنان تازه خود گفت: «فلسطین مردمی است که وجود دارد و مقاومت میکند و به تاریخ خود تکیه کرده است.»
حال استفاده رئیس جمهوری شیلی از واژه «مقاومت» فلسطین هم از سوی برخی رسانههای اسرائیل با حساسیت روبهرو شده است.
شبکه اسرائیلی آی ۲۴ آقای بوریچ را یک رئیس جمهور چپ افراطی توصیف کرد که در اسرائیل و جهان یهودی «بهشدت ضد اسرائیل شناخته میشود».
مهاجرت فلسطینیان به شیلی از آغاز شکلگیری دولت اسرائیل در ۷۴ سال پیش آغاز شد و نسلهای بعدی آنها نیز به دنیای سیاست این کشور آمریکای لاتین راه یافتهاند.
در همین حال، شیلی دارای یک جامعه ۳۰ هزار نفری یهودیان نیز هست.