رئیس‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۳۰ آذر در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود، در واشینگتن اعلام کرد که اوکراینی‌ها «الهام‌بخش» جهان هستند.

جو بایدن در مقابل خبرنگاران با تاکید بر ادامه کمک‌های نظامی، مالی و بشردوستانه ایالات متحده آمریکا به اوکراین، خطاب به آقای زلنسکی گفت: «در کنار شما بودن مایه افتخار است».

این اولین سفر خارجی آقای زلنسکی از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین طی ۳۰۰ روز گذشته است. زلنسکی که با لباس سبز نظامی مقابل خبرنگاران با بایدن دیدار کرد، گفت قصد داشته که زودتر از این به ایالات متحده سفر کند اما مقدور نشد، چرا که جنگ تمام نشده است و کشورش در نبرد با روسیه با چالش‌های زیادی روبرو است.

زلنسکی بعد از رسیدن به واشینگتن با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود گفت: «من امروز در واشینگتن هستم تا از مردم آمریکا، رئیس‌جمهوری و کنگره برای حمایت بسیار حیاتی‌شان و ادامه همکاری برای تسریع پیروزی‌مان تشکر کنم».

او گفت که این دیدار قابلیت‌های دفاعی و مقاومت اوکراین را تقویت خواهد کرد.

دولت آمریکا روز چهارشنبه و همزمان با سفر زلنسکی به واشینگتن اعلام کرد که یک بسته کمک نظامی دیگر به ارزش ۱.۸۵ میلیارد به اوکراین خواهد داد که سامانه‌های دفاع ضد موشکی پاتریوت را نیز شامل می‌شود.

کاخ سفید این تصمیم را چند ساعت قبل از ورود رئیس‌جمهوری اوکراین به واشینگتن اعلام کرد. یک میلیارد دلار از این کمک جدید شامل تسلیحات و مهمات موجود در زرادخانه ارتش آمریکا از جمله موشک‌های پاتریوت است و ۸۵۰ میلیون دلار دیگر در چارچوب «طرح کمک‌های امنیتی به اوکراین» هزینه خواهد شد. بخشی از این مبلغ به توسعه ارتباطات ماهواره‌ای از جمله ادامه اجاره سامانه ماهواره‌ای «استارلینک» شرکت «اسپیس ایکس» متعلق به ایلان ماسک اختصاص می‌یابد.

آقای زلنسکی همچنین قرار است در آستانه رای‌گیری قانونگذاران آمریکایی برای یک بسته مالی ۴۵ میلیارد دلاری، از جمله کمک اضطراری به اوکراین در کنگره آمریکا سخنرانی کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شد گفت: «همزمان با تداوم حملات بی‌رحمانه روسیه به زیرساخت‌های حساس اوکراین ما امروز با استقبال از ولودیمیر زلنسکی در واشینگتن بر حمایت دائمی خود از اوکراین تاکید خواهیم کرد».

او افزود طی سیصد روز گذشته روسیه تلاش کرده است که اوکراین را از روی صفحه زمین محو کند ولی موفق نشده است و اکنون با تحمیل گرسنگی و سرما به مردم اوکراین تلاش می‌کند از فصل زمستان به عنوان ابزار جنگی جدید استفاده کند.

آقای بلینکن اظهار داشت: «در واکنش به این وضعیت، رئیس‌جمهوری آمریکا امروز اعلام خواهد کرد که کمک‌های نظامی به اوکراین برای مقابله با تجاوز غیرقانونی و ناموجه روسیه افزایش خواهد یافت. با اختیاراتی که رئیس‌جمهوری آمریکا به من اعطا کرده است بیست‌وهشتمین بسته کمک‌های نظامی و تسلیحاتی مستقیم به اوکراین از اوت ۲۰۲۱ را تصویب می‌کنم. این بسته شامل سامانه‌های دفاع ضدهوایی، تسلیحات با قابلیت هدف‌گیری دقیق‌تر و مهمات و سایر تجهیزاتی است که به قدرت دفاعی اوکراین در صحنه نبرد کمک موثری خواهد کرد».

با در نظر گرفتن این بسته جدید، مجموع کمک‌های نظامی دولت آمریکا به اوکراین از زمان شروع ریاست‌جمهوری جو بایدن به ۲۱.۹ میلیارد دلار خواهد رسید.

در این بسته جدید برای اولین بار سامانه‌های دفاع ضد موشکی پاتریوت در اختیار اوکراین قرار می‌گیرد که در مقایسه با سلاح‌های ضدهوایی که قبلا برای اوکراین ارسال شده است برای هدف‌گیری هواپیماها در ارتفاع بالاتر قابلیت بیشتری دارد و در برابر موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک با برد کوتاه نیز بسیار موثر است.

آقای بلینکن در بخش پایانی این بیانیه افزود: «ایالات متحده آمریکا در همکاری با بیش از ۵۰ کشور متحد و همکار به حمایت از مردم اوکراین که برای دفاع از آزادی و استقلال خود با شهامت و عزم خارق‌العاده‌ای مبارزه می‌کنند ادامه خواهد داد. ما تا هر زمانی که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد تا این کشور بتواند در میز مذاکره به بهترین وجه از منافع خود دفاع کند».

او گفت: «فقط روسیه می‌تواند به این جنگ پایان دهد. تا آن زمان ما در کنار اوکراین خواهیم بود».