انقلاب راه خود را از هر مسیر سنگلاخ و دشواری می جوید و در بطن جامعه جاری می شود. هیچ سیل بندی قادر به متوقف کردن آن نیست و تنها بر فشار و قدرت تخریبی اش می افزاید. ایران دیشب یک شب یلدای تاریخی را گذراند. یلدایی که در تاریخ کهنسال ایران شاید هیچ نظیر نداشته باشد. جامعه ی انقلابی ایران شب یلدایش را نیز به یک شب انقلابی تبدیل کرد. مردم بدون آن که کسی از پیش اعلام کرده و برای آن ها گفته باشد، در سرتاسر ایران، در هر کجا که توانستند بر مزار کشته شدگان انقلاب، سمبل های مقاومت و ایستادگی و تغییر گرد آمدند، به خانه های آن ها رفتند و شب یلدای ۱۴۰۱ را به شب همبستگی با خانواده های قربانیان انقلاب و شب عهد و پیمان دوباره با جان باختگان بدل کردند. تصاویر و گزارش هایی از این همبستگی و تجدید پیمان در مجموعه ی خبری روز نود و ششم اخبار روز منتشر شده است.
اکنون اعتراضی که از تابستان آغاز شد، به زمستان رسیده است. نشانه ی دیگری از پایداری شعله ای که قرار نیست خاموشی بگیرد. گزارش های مربوط به نخستین روز زمستان ۱۴۰۱ (روز نود و هفتم اعتراضات) را در ادامه ببیند.
اعتراضات و اعتصاب ها
مجاهد کورکور زنده است و حکومت می خواهد قتل کیان پیرفلک را به گردن او بیاندازد
گزارش از ایذه: مجاهد کورکور زخمی در بیمارستان و تحت بازداشت است؛ صاحبخانه نیز بازداشت شده است.
روز سهشنبه ۲۹ آذر طی یورش مشترک قاتلان سپاه، وزارت اطلاعات و فراجا به مبارزان لر بختیاری در روستای پرسیلا (پر سوراخ) ایذه، حسین سعیدی و محمود احمدی شهید شدند. پیشتر خبرهایی از کشته شدن مجاهد کورکور در حین درگیری منتشر شده بود، اما حالا طبق آخرین اطلاعات منابع محلی او زخمی شده و تحت بازداشت اطلاعات سپاه در بیمارستان است. خواهر او نیز در استوری اینستاگرامش در مورد سناریوسازی احتمالی جمهوری اسلامی هشدار میدهد.
به جز مجاهد کورکور، صاحبخانهی پرسیلا به نام هومن صیدالی نیز دستگیر شده است.
جمهوری اسلامی میخواهد بار جنایتی که در ۲۵ آبان مرتکب شده را بر گردن مبارزان آن روز و روزها بیاندازد. مبارزانی برخاسته از عمق ستم و تبعیض که سر خم نکرده و نمیکنند. (مشروح خبر را در ستون آخرین خبرهای اخبار روز ببیند).
کامیاران در محاصره ی بی رحمانه
شرح عکس: “این تصویر مربوط به روز ۲۹ آذره. جوانرود کاملا در محاصرهی اقتصادیه.
بعد از شهادت شهدای جوانرود، همهی ورودیهای شهر اینجوریه. کوچکترین وسیلهای رو نمیگذارن از شهر خارج یا به شهر وارد بشه، طوری که تو بازارچهی جوانرود دیگه هیچ وسیلهای خرید و فروش نمیشه. یعنی حتی نمیتونی یه کولر وارد یا خارج کنی. تکتک ماشینهارو مخصوصا در زمان خروج از شهر تفتیش میکنن. جدا از این موضوع، با این وضع ترافیکی که درست کردن بیماران بد حال و موارد اورژانسی و تصادفی چطور باید به بیمارستان و مراکز درمانی برسند.
همین محاصرهی اقتصادی باعث شده از شهرهای دیگه هم کسی برای خرید به بازارچه مراجعه نکنه و عملا وضعیت مغازهها و غرفهها داغونه.
این وضعیت رو اون سردار سپاهی (آسیابانی) بوجود آورده و قول داده کاری کنه که مردم خودشون مجبور باشن مغازههاشونو ببندن و بیخیال بشن.”
فرهاد میثمی با هدف آزادی چند زندانی اقدام به اعتصاب غذا در زندان رجایی شهر کرد
فرهاد میثمی، فعال مدنی زندانی در نامهای از زندان رجایی شهر نوشت: «کشتارها را متوقف کنید! چه در قالب سرکوب خیابانی باشد و چه با ظاهرِ قضایی (اعدام) که برای گرفتن “زهر چشم” به کارش میبرید و نه حتی برای اجرای آن عدالتنمایِ کاذب و ادعاییتان. بازداشتها و احکام فلهایِ زندانتان نیز از همین قماشاند.»
وی در این نامه نوشته است: «در تداوم اعتراض به این مظالم فاجعه بار و سرکوب جامعهی مدنی، این کنشگر کوچک همچنان بر مسیر وظیفه خویش تا انتها طی طریق خواهد کرد. »
مطابق گزارش رسمی بهداری زندان وزن وی به ۵۲ کیلو گرم رسیده و با این وجود اعتصاب غذای خود را تشدید هم کرده است. مسئولان زندان رجایی شهر در شامگاه ۲۸ آذر او را به بند نگهداری زندانیان خطرناک منتقل کردهاند که به دلیل مقاومت به هنگام انتقال، با ضرب و شتم شدید همراه بوده است.
بیانیه ی جمعی: زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
کروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی و شخصیت های شناخته شده ی داخل و خارج از کشور با امضای بیانیه ی مشترکی خواهان آزادی فوری زندانیان سیاسی شده اند. این بیانیه برای امضا همچنان باز است.
در این بیانیه آمده است: زندانیان کانون نویسندگان ایران البته نمونهی بسیار کوچکی از هزاران به بند کشیدهی آزادیخواه دیگرند که در طول سه ماه اخیر به طیف گستردهی زندانیان سیاسیِ پیشین، اعم از کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان، هنرمندان، وکلای مدافع، طرفداران محیط زیست، و دیگر فعالان سیاسی و اجتماعی و نیز زندانیان عقیدتی همچون بهاییان و دراویش افزوده شدهاند. ما امضاکنندگان این بیانیه خواهان پایان دادن به هرگونه سرکوب و بازداشت و قتلهای حکومتی و آزادی فوری و بیقید و شرط تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. (مشروح خبر را در گزارش های خبری امروز اخبار روز ببیند).
ما برده نیستیم! نیروهای چارت پالایشگاهی نفت روز سوم دی تجمع می کنند
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اطلاع داده است: بر اساس مشورت و رایزنی که بین نیروهای چارت پالایشگاهی صورت گرفته، این همکاران روز شنبه سوم دی ماه را برای تجمع اعتراضی و سراسری در همه فازهای پالایشگاهی تعیین کرده اند و مقرر شده در همان تاریخ و در محل برگزاری تجمعات درباره اعتصاب و چگونگی ادامه اعتراضات در محل تجمع تصمیم گیری شود. زمان تجمع روز شنبه سوم دی ساعت ۷ صبح خواهد بود. این اعتراش با شعار «ما برده نیستیم» برگزار می شود. (مشروح خبر را در ستون خبرهای امروز اخبار روز ببینید).
محمد خیوه و دنا شیبانی، ورزشکاران شیرازی، به قید وثیقه آزاد شدند
محمود طراوتروی، وکیل دادگستری در گفتوگو با «شبکه شرق»، از آزادی محمد خیوه، ورزشکار شیرازی متهم به تلاش برای بمبگذاری، به قید وثیقه خبر داد. همچنین «شبکه شرق» مطلع شده که دنا شیبانی از دیگر ورزشکاران شیرازی بازداشتشده نیز چهارشنبه شب به قید وثیقه آزاد شده است. این شبکه به طور جداگانه به مبلغ وثیقه هر یک از این ورزشکاران اشارهای نکرده، اما نوشته شیبانی و خیوه با وثیقه چهار میلیارد تومانی آزاد شدند.
دنا شیبانی مربی اسنوبُرد و گرافیست، حسام موسوی مربی سنگنوردی، امیرارسلان مهدوی مربی اسنوبرد، اشراق نجفآبادی مربی دوچرخهسواری و محمد خیوه مربی کوهنوردی و طبیعتگرد، بیش از یک ماه پیش از سوی اداره اطلاعات شیراز به اتهام تلاش ناموفق برای بمبگذاری در شیراز بازداشت شدند.
پخش اعترافات اجباری آنها علیه خود نگرانیها از «زمینهسازی» مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی برای صدور احکام سنگین علیه آنها را افزایش داد.
در ویدئوی اعتراف اجباری، دنا شیبانی به عنوان «مسئول تبلیغات و تست عملیات»، محمد خیوه به عنوان «مسئول ساخت کیت بمب»، اشراق نجفآبادی به عنوان «سرتیم گروه»، امیرارسلان مهدوی به عنوان «عضو گروه و بمبگذار» و حسام موسوی به عنوان یکی از «طراحان عملیات» معرفی شده بودند. در مقابل، شماری از افرادی که از نزدیک با این جوانان بازداشتشده در شیراز آشنایی دارند، در شبکههای اجتماعی آنها را ورزشکاران حرفهای نامیده و سناریوسازی جمهوری اسلامی در زمینه فعالیت «تروریستی» آنها را مسخره توصیف کردند.
درخواست اعاده دادرسی ماهان صدرات مرنی، معترض جوان محکوم به اعدام پذیرفته شد
درخواست اعاده دادرسی ماهان صدرات مرنی یکی از بازداشتشدگان اعتراضات ایران که پیشتر به اعدام محکوم شده بود، در دیوان عالی کشور پذیرفته شد.
روابط عمومی دیوان عالی کشور روز چهارشنبه پذیرش این درخواست را به دلایل و مدارک جدیدالتحصیل در پرونده ماهان صدرات مرنی، مربوط دانسته بود.
پیشتر روزنامه شرق نوشته بود که حکم اعدام ماهان صدرات، نوزدهم آذر به اجرای احکام ارجاع شد. ماهان صدرات مرنی، متولد ۷۸، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات ایران است که اتهام او «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد (چاقو) به نحوی که موجب ایجاد ناامنی و ترس در محیط شده است، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، آتش زدن موتورسیکلت و تخریب گوشی شاکی خصوصی و ایراد جرح عمدی با چاقو نسبت به شاکی»، اعلام شد. بسیاری از روحانیون ضمن مخالفت با احکام قوه قضائیه اعلام کرده اند جرایم غیرمنجر به قتل شامل حکم اعدام نمی شود.
پیشتر محمدرضا قنبرطلب، یکی از شاکیان خصوصی این پرونده به «شبکه شرق» گفت که همه شاکیان این پرونده از شکایت خود گذشته و اعلام رضایت کردهاند.
روزنامه شرق نوشت که باتوجه به اینکه اتهام ماهان صدرات محاربه بود، اعلام رضایت شاکیان تاثیری در حکم اعدام او نداشت.
دیوار این روزهای یک مدرسه ی دخترانه
تجمع سندیکایِ کارگران حمل و نقل ترکیه TÜMTİS در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی در استانبول در حمایت از رضا شهابی و مردم ایران.
سینماگران جهان خواهان آزادی فوری ترانه علیدوستی شدند
نزدیک به ۵۰۰ چهره سینمای جهان از جمله کیت وینسلت، هنرپیشه برنده جایزه اسکار، کن لوچ، کارگردان بریتانیایی و پدرو آلمادووار، کارگردان اسپانیایی روز چهارشنبه در نامهای سرگشاده خواستار آزادی فوری ترانه علیدوستی در ایران شدند. ماریون کوتیار، ستاره سینمای فرانسه، جرمی آیرونز، بازیگر بریتانیایی و کریستن استوارت، هنرپیشه آمریکایی از دیگر امضاءکنندگان این نامه هستند.
«ائتلاف بینالمللی برای فیلمسازان در خطر» نیز از دیگر نهادهای فرهنگی در سراسر جهان خواست که همراه با آنها از حکومت ایران بخواهند خانم علیدوستی را که به خاطر حمایت از اعتراضات سراسری در ایران علیه رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی بازداشت شده است، آزاد کنند.
این ائتلاف در نامهای که به امضای جشنواره بینالمللی فیلم برلین، جشنواره فیلم مستند آمستردام، آکادمیهای فیلم اروپایی و آلمانی و جشنواره بینالمللی فیلم روتردام رسیده است، گفت: «ما با همه کسانی که در ایران برای دفاع از حقوق اولیه انسانی خود و آزادی بیان به پا خاستهاند همبستگی کامل و صمیمانه خود را اعلام میکنیم و از مقامات ایران
میخواهیم که بلافاصله و بی هیچ قید و شرطی ترانه علیدوستی و همکارانش را آزاد کنند». (مشروح خبر را در گزارش های خبری امروز اخبار روز ببیند).
نقاش ایتالیایی صحنه اعتراضات ایران: تظاهرات شما را هر روز با یک طرح دنبال میکنم
جیانلوکا کنستانتینی، نقاش ایتالیایی که پرتره او از مهسا امینی شناختهشده است، در توییتی به فارسی گفته است که در نظر دارد هر روز طرحی از تظاهرات ایرانیان در شهرهای مختلف جهان به تصویر بکشد.
به گزارش بی بی سی او در این توییت افزوده است که «شما هم میتوانید چاپشان کنید و با خود به خیابان ببرید».
تحریمهای جدید آمریکا علیه چند مقام جمهوری اسلامی
وزارت خزانهداری آمریکا چندین نفر از مقامهای جمهوری اسلامی را به دلیل نقش داشتن در سرکوب معترضان ایرانی تحریم کرد.
بر اساس بیانیه اعلام شده دولت آمریکا، حسن حسنزاده فرمانده سپاه محمد رسول الله، سیدصادق حسینی، فرمانده سپاه کردستان، حسین معروفی معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین و مسلم معین، رئیس سازمان فضای مجازی بسیج، همراه با محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، به فهرست تحریمهای حقوق بشری اضافه شدهاند.
این وزارتخانه ایالات متحده میگوید منتظری مسئولیت تعقیب معترضانی را که برخی از آنها اعدام یا به اعدام محکوم شدهاند، رهبری کرده است. در ادامه این بیانیه آمده است: «ما استفاده فزاینده رژیم ایران از خشونت علیه مردم که از حقوق انسانی خود دفاع میکنند، محکوم میکنیم».
شرکت «ایمن صنعت زمان فرا» نیز بهدلیل مشارکت در ساخت خودروهای زرهی برای سرکوب تجمعات مردمی و ساخت تجهیزات برای نیروهای امنیتی، در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار گرفته است.
در یک پیام بیسابقۀ نمایندگان ایرانیتبار پارلمان سوئد خواهان سرنگونی جمهوری اسلامی شدند
چند عضو ایرانیتبار مجلس سوئد از همۀ فعالان سیاسی خواستند که برای سرنگون کردن رژیم جمهوری اسلامی با یکدیگر متحد شوند. این نخستین بار است که چند نمایندۀ اروپایی نه فقط به پشتیبانی از اعتراضات ایرانیان برمیخیزند که صریحاً خواستار اقدام در جهت نابودی رژیم میشوند.
به گزارش ار. اف. آی، صراحت لحن فراخوان نمایندگان ایرانیتبار پارلمان سوئد تازگی دارد. اردلان شکرآبی که در پیام ویدئوییاش، خود را “دانشآموز پیشین دبستان شهید اسدی در شهرستان شهریار و نمایندۀ کنونی مردم اوپسالا در مجلس سوئد” معرفی میکند، میگوید: ” از همه فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دانشگاهی درخواست میکنم برای مبارزه با این نظام سرکوبگر با هم به توافق برسند”. اوپسالا چهارمین شهر بزرگ سوئد است که پذیرای شمار زیادی از ایرانیان مهاجر بوده است. در ادامۀ این پیام آمده است: “من از همه کسانی که در دل آرزوی دموکراسی و آزادی را دارند تقاضا میکنم مبارزه با جمهوری اسلامی را سازماندهی دهند و با هم متحد شوند”.
چند نمایندۀ دیگر، از جمله علیرضا آخوندی و آزاده رجحان، نمایندگان پایتخت (استکهلم)، همین پیام را عیناً تکرار کردهاند.
خانم آیلین فاضلیان پیام مشابهی را به زبان آذری خوانده و لاوین ریدار نمایندۀ کرد تبار (ایرانی-عراقی) به زبان کردی و آرین کاراپت نمایندۀ ارمنیتبار به زبان ارمنی، پیامهایی را در ادامه خواندهاند.