امام جمعه موقت تهران، با اشاره به اعتراضات مردم ایران، گفت: شیاطین، جن و انس، سازمانها و «دولتهای ظالم از جمله آمریکا و انگلیس» در تولید نفرت، دعوا و ایجاد درگیری، هیاهو و حرمتشکنی در جامعه تخصص دارند. او افزود: در ماجراهای اخیر دیدیم همه «شیاطین» بسیج شدند و از ظرفیتها استفاده کردند. یک معاون در بخش پارلمانی دولت، نیز با تاکید بر «برنامهریزی پیشاپیش دشمن» برای اعتراضات، مدعی شد که حتی این نظریه شکل گرفتهاست که آمدن مهسا امینی از کردستان هم «برنامهریزیشده» بودهاست. سیدمحمدمهدی میرباقری، یک عضو مجلس خبرگان رهبری هم خبر داد که در جمهوری اسلامی در مرحله «تدوین قانون جدید برای جهان» هستند و تا ۱۰ سال دیگر، نظام موجود «دولت و ملت» دچار فروپاشی میشود. این بخشی از اظهارات سه مقام عالیرتبه نظام، در یک روز جمعه است.
محمد جواد حاجعلیاکبری، امام جمعه موقت تهران روز جمعه دوم دیماه گفت: با پرچم آزادی زنان و دفاع از حقوق زنان و با تزویر شیطانی به دست خود زنان، به زنان «ظلم» و هویتشان را «زنده بهگور» میکنند.
او در خطبههای نماز جمعه تهران اظهار کرد که در جریان «فتنهانگیزی»های سه ماه اخیر، بهواسطه شکستن «حریم» عفاف و حجاب «جاهلیت مدرن» به مملکت آسیب زدهاست.
بهگفته حاجعلیاکبری «انقلاب اسلامی» حرفی نو، نگاهی نو و تحولآفرین را در عرصه زنان، پیش روی بشریت گذاشت که در قالب کنشگری «زن مسلمان ایرانی» منطق غربی را به چالش کشید.
گفتههای خطیب جمعه موقت تهران در حالی بیان میشود که در خیزش سراسری اخیر ایران، شعار «زن، زندگی، آزادی» یکی از محورها بوده و زنان با سردادن آن، حجاب را که از تاکیدات رژیم حاکم بر ایران شمرده میشود، از سر برکندهاند.
این معمم در بخشی دیگر از خطبهها «منطق اسلامی» را «اهتزاز هویتی ملت ایران» عنوان کرد.
او با اشاره به اینکه صفآرایان در مقابل منطق اسلامی، از جامعه بانوان و دختران «ما» یک «نه» بزرگ را شنیدند، افزود که انشاءالله «بانوان ما» پرچم «آزادی زنان» را به نام «صدیقه طاهره» همچنان برافراشته نگه خواهندداشت.
قاسم جعفری، معاون امور نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس در دولت ابراهیم رئیسی، نیز در گفتوگو با خبرگزاری فارس، آنچه در ماههای اخیر در ایران جاری است را نه انقلاب، نه نهضت و نه اعتراض، بلکه «آشوب و شورش» خواند.
جعفری گفت که انقلاب یک تعریف روشن دارد و آن اعتراض به وضع موجود برای رسیدن به یک وضع مطلوب است. او افزود افرادی که به خیابانها آمدند، گرچه در ظاهر اعتراض به وضع موجود بود اما بهتقریب «نود و نه درصد از آنها» نمیدانستند بهدنبال چه هستند و وضع مطلوبشان چیست، پس این یک «انقلاب» نیست.
او اظهار کرد که «نهضت» هم یک حرکت جامع فرهنگی، سیاسی، آگاهیسازی و علمی درازمدت است که در «حوادث اخیر» چنین آثاری مشاهده نمیشود.
قاسم جعفری همچنین گفت که در حوادث اخیر «اعتراض» هم نیست؛ اعتراض یعنی نقد وضع موجود در سطوح مختلف بر مدار قوانین جاری.
معاون پارلمانی ابراهیم رئیسی، نتیجه میگیرد: پس میماند «آشوب و اغتشاش»ی که شکل گرفتهاست.
گفتههای قاسم جعفری در حالی بیان میشود که مردم ایران از همان نخستین روزهای خیزش سراسری، خواستههایی روشن را مبتنی بر «سقوط نظام حاکم، آزادی، حقوق مدرن زنان» در فضایی که در ابتدا آرام و دور از خشونت بود، اعلام کردند. این فضا در پی خشونت، سرکوب و کشتار توسط حکومت، روزبهروز متشنجتر شد.
معاون امور نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری همچنین رویدادهای اخیر را «برنامهریزی شده» خواند. او گفت: نشانههایی واضح وجود دارد که این حوادث از قبل طراحی و مهندسی شدهاست.
در این راستا، شاهد مثال برای قاسم جعفری «علی کریمی» است. او میگوید: «درمورد فوتبالیستی که توئیتها و استوریهای زیادی هم منتشر میکرد، مشخص شد که تنها چیزی که در ایران دارد، یک موتور سیکلت وسپا است و مابقی اموال خود را از پیش فروختهاست».
او چنین نتیجه میگیرد که «همه اینها نشان میدهد که این جریانات از قبل برنامهریزی شدهاست».
معاون پارلمانی دولت ابراهیم رئیسی، جانباختن مهسا امینی را نیز در همین نگره ارزیابی کرد و با اظهار به اینکه «عناصر» این نقشهها را اجرا کردند، افزود: حتی این نظریه شکل گرفت که آمدن مهسا امینی از کردستان هم برنامهریزیشده بودهاست.
اظهارات قاسم جعفری در مورد مهسا امینی در حالی است که این دختر جوان کرد «تحت بازداشت خشونتآلود» نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران بود و در حین آن دچار «مرگ مغزی» شدهاست.
محمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در دومین روز از زمستان ۱۴۰۱ و در شرایطی که باوجود سرکوب و اعمال «قوانین حکومتی» اعتراضات مردمی همچنان ادامه دارد و به صدمین روز نزدیک میشود، از تدوین «قوانین جهانی» خبر داد.
این معمم در جریان یک همایش حکومتی بیان کرد: ما در مرحله تدوین «قانون جدید» برای جهان هستیم و باید خود را برای تدوین این قانون مهیا کنیم.
میرباقری افزود که باید {در جهان} سهم و تاثیر جدی داشته باشیم و فضا را برای نقشآفرینی بیشتر آماده کنیم.
او میگوید: تمدن غرب، چین و روسیه را رقیب خود میداند؛ اما انقلاب اسلامی را «بدیل و جایگزین» خود میداند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم همچنین گفت که «انقلاب اسلامی» در جهان، خودآگاهی ایجاد کرده و کار به جایی رسیده که تمدن غرب و نظم آن در آستانه فروپاشی قرار گرفتهاست.
بهگفته نماینده استان البرز در مجلس خبرگان، پیشبینی «مدرنیته» این است که تا ۱۰ سال دیگر نظام موجود «دولت و ملت» در جهان دچار فروپاشی خواهدشد.
ماههاست که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، از روند فروپاشی اجتماعی در ایران و در پی آن فروپاشی نظام حاکم، سخن میگویند.