روزنامه شرق از رونق گرفتن بازار فروش لباس‌های شخصی کهنه ایرانی، دستِ دوم و دزدی از سوی شهروندان برای تامین مخارج زندگی خبر می‌دهد.

این روزنامه در این باره از بازار عمده‌فروشی لباس کهنه و دست دوم در خیابان مولوی تهران گزارشی میدانی تهیه و روز شنبه، سوم دی منتشر کرده است.

شرق در گزارش خود آورده است که با توجه به جهش بهای دلار، خرید لباس دست دوم خارجی هم که در ایران به «تاناکورا» معروف است، برای بسیاری از مردم مشکل شده است و به همین دلیل برخی از شهروندان به خرید و فروش لباس‌های دست دوم کهنه روی آورده‌اند و بساط خرده‌فروشی‌های این‌گونه لباس‌ها را این روزها می‌توان در پیاده‌روها، صندوق‌عقب خودروهایی که کنار خیابان ایستاده‌اند و خطوط مترو مشاهده کرد.

بر اساس این گزارش لباس‌های موجود در این بساط‌ها یا از مردم فقیر با نرخ پایین خریداری شده یا از سطل‌های زباله آمده‌، بعضی هم از «دیوار مهربانی» جمع‌آوری و برخی دیگر نیز از طناب‌های رخت خانه‌ها دزدیده شده‌اند.

روزنامه شرق، ۲۰ آذر نیز در گزارشی از افزایش درخواست تعویض لوازم دست دوم اعم از لباس، کفش، جاروبرقی، بخاری با مرغ، روغن، برنج یا حبوبات در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های ویژه معاملات لوازم خانگی و شخصی خبر داده بود.

دست‌کم در یک سال گذشته افزایش نرخ تورم در ایران که شاخص آن همواره حول و حوش ۴۰ درصد گزارش شده، نشان‌دهنده افزایش فشار اقتصادی بر شهروندان است.

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در آذر ۱۴۰۱ برای خانوارهای کشور به ۴۵ درصد و نرخ تورم نقطه‌ای در همین ماه به ۴۸.۵ درصد رسیده است. بر این اساس، خانوارهای ایرانی در ماه آذر امسال در مقایسه با زمان مشابه سال پیش ۴۸.۵ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند.

این شاخص‌ها نشان از فقیرتر شدن مردم و فشار اقتصادی به بخش زیادی از جمعیت کشور دارد و با توجه به پیش‌بینی روند افزایشی نرخ ارز، این فشارها در ماه‌های آینده افزایش بیشتری خواهد یافت.