سه سازمان بین‌المللی امدادی در واکنش به اقدام طالبان در ممنوع کردن کار زنان، اعلام کردند که تمامی فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف کرده‌اند.

شورای پناهندگان نروژ، سازمان حفاظت از کودکان و موسسه خیریه پاملرنه که هر سه از سازمان‌های بین‌المللی کمک‌های امدادی و بشردوستانه فعال در افغانستان هستند روز یک‌شنبه چهارم دی ماه خبر توقف و تعلیق فعالیت‌های خود در این کشور را اعلام کردند.

توقف فعالیت‌های سه سازمان بین‌المللی امدادی در حالی اعلام شد که مقام‌های ارشد سازمان ملل متحد در افغانستان و همچنین ده‌ها سازمان غیردولتی و بین‌المللی فعال در این کشور نیز در کابل گردهم آمده‌اند تا درباره مسیر فعالیت‌های آتی خود پس از اقدام جدید طالبان در ممنوعیت کار زنان، گفت‌وگو و تصمیم‌گیری کنند.

این سازمان‌های بین‌المللی امدادی تاکید کرده‌اند که اقدام طالبان در ممنوع کردن کار زنان «ضربه‌ای مهلک به فعالیت‌های بشردوستانه» در افغانستان وارد می‌کند.

شورای پناهندگان نروژ و موسسه خیریه پاملرنه (CARE) در بیانیه‌ای مشترک گفتند: «ما نمی‌توانیم بدون همکاران زن خود به کودکان، زنان و مردانی که در افغانستان نیاز مبرم به کمک‌های بشردوستانه دارند، دسترسی داشته باشیم.»

آنها تاکید کردند که تا زمان شفاف شدن موضوع ممنوعیت فعالیت زنان از سوی طالبان، برنامه‌های خود در افغانستان را به حالت تعلیق در می‌آورند و خواستار آن هستند که زنان و مردان به شکل برابر بتوانند به فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه خود در این کشور ادامه دهند.

وزارت اقتصاد طالبان روز شنبه در اطلاعیه‌ای کار و فعالیت زنان در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی را در افغانستان «ممنوع» اعلام کرد و تهدید کرد در صورتی که موسسات و سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی از این حکم سرپیچی کنند، جواز فعالیت‌شان لغو خواهد شد.

طالبان در چند روز گذشته اقدام به اعمال ممنوعیت‌های گسترده‌ای علیه زنان کرده است و علاوه بر ممنوعیت کار زنان، آنها را از حق آموزش و تحصیل در دانشگاه‌ها نیز منع و محروم کرده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونیو گوترش با ابراز تاسف عمیق از اقدام طالبان در ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های غیر دولتی داخلی و بین‌المللی، تاکید کرده است که این ممنوعیت، فعالیت سازمان‌های امدادی و فعالیت‌های بشردوستانه در افغانستان را به شدت تضعیف می‌کند.

سخنگوی آنتونیو گوترش در این بیانیه گفت که سازمان ملل با همکاری سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان به بیش از ۲۸ میلیون شهروند این کشور، به ویژه زنان و دختران، کمک‌های بشردوستانه ارائه می‌کند و ارائه این کمک‌ها مستلزم فعالیت بدون مانع و امن همه امدادگران از جمله امدادگران زن است.