عبدالحمید از “رفتارهایی مثل قتل، اعدام، تجاوز جنسی و شکنجه‌های سنگین در جمهوری اسلامی” انتقاد کرد. قوه قضائیه نسبت به تجاوز جنسی در زندان‌های ایران واکنش نشان داد. تعدادی ازشرکت‌کنندگان مراسم چهلم آیلار حقی بازداشت شدند.

مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان روز سه‌شنبه ۶ دی (۲۷ دسامبر) در توییتر از حکومت به شدت انتقاد کرد و نوشت: «چه کسی فکر می‌کرد در نظامی که علما در رأس آن هستند و عنوان جمهوری اسلامی دارد، به‌جای شنیدن صدای معترضان، با آنان رفتارهایی مثل قتل، اعدام، تجاوز جنسی و شکنجه‌های سنگین صورت خواهد گرفت؟!»

عبدالحمید در ادامه توییت خود پرسیده است “آمران و عاملان این جنایات چه جوابی در پیشگاه خدا دارند؟!”

واکنش به انتصاب یک سردار سپاه به استانداری سیستان و بلوچستان

اعتراضات در ایران بیش از ۱۰۰ روز است ادامه دارد. سپاه پاسداران برای مقابله با خیزش مردمی تلاش می‌کند سهم و نقش بیشتری در حکومت برعهده بگیرد.

هیات دولت جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۹ آبان سردار علیرضا فخاری از مقامات ارشد سپاه را به استانداری تهران انتصاب کرد و در ادامه این روند در جلسه عصر روز یکشنبه ۴ دی نیز محمد کرمی، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان منصوب کرد.

یکی از دست‌اندرکاران مدرسه دارالعلوم زاهدان در واکنش به این انتصاب به دویچه وله گفت: «انتصاب یک سردار سپاه به سمت استانداری سیستان و بلوچستان نشانه این است که حاکمیت قصد دارد با مردم استان از راه زور و قدرت وارد شود، نه دیپلماسی و راه‌های سیاسی.گماشتن کسی که در کشتار جمعه خونین زاهدان متهم است، نوعی زهر چشم‌دادن به مردم استانی است که به صورت نظامی و امنیتی اداره می‌شود»

او تاکید کرد که “مولانا عبدالحمید رسما واکنشی نشان نداده ولی مردم استان این انتصاب را به فال نیک نمی‌گیرند”.

تعدادی از شرکت‌کنندگان مراسم چهلم آیلار حقی بازداشت شدند

مراسم چهلم آیلار حقی یکی از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری روز سه‌شنبه ۶ دی با دعوت خانواده او در قبرستان وادی رحمت تبریز برگزار شد.

یاشار حکاک‌پور مدیر “انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران” (آداپ) به دویچه وله گفت علیرغم فضای امنیتی صدها تن در این مراسم شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان شعارهایی چون “آذربایجان یاتماییب، آیلار قانی باتماییب” (آذربایجان نخوابیده و خون آیلار پایمال نشده)، “مرگ بر دیکتاتور” و “خامنه‌ای قاتله ولایتش باطله” سر دادند.

به گفته حکاک‌پور مامورین انتظامی که از قبل در ساختمان حوادث غیرمترقبه شهرداری مستقر شده بودند به شرکت‌کنندگان در مراسم حمله کردند و دست‌کم ۱۰ نفر از جمله ابراهیم مهاجر، فعال سیاسی آذربایجانی بازداشت شدند.

واکنش قوه قضائیه به اخبار مربوط به تجاوز جنسی در زندان‌های ایران

قوه قضاییه در واکنش به اخبار مربوط به تجاوز جنسی زندانیان زن اعلام کرد که هیچ شکایتی مبنی بر آزار از سوی زندانیان زن اعلام نشده است.

خبرگزاری “میزان” نوشته است در هفته‌های گذشته هیاتی ۵ نفره متشکل از کمیسیون زنان مجلس و همچنین هیاتی از سوی معاونت زنان ریاست جمهوری از زندان زنان قرچک بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: جمهوری اسلامی از بازگرداندن هواپیمای حامل همسر و دختر علی دایی به دنبال چیست؟

به نوشته این خبرگزاری زندان‌های زنان مورد بازرسی قرار گرفته به نحوی که تاکنون در مورد تعرض در زندان‌های زنان هیچ‌گونه گزارشی ثبت نشده است.

نرگس محمدی، از جمله زنان زندانی است که در باره تجاوز جنسی در زندان‌های ایران افشاگری کرده است.

این کنش‌گر شناخته شده حقوق بشر زندانی در نامه‌ای خطاب به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری ایران، خواستار رسیدگی به موضوع “تعرض جنسی به زنان” در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی شد.

بازگشت حمید قره‌حسنلو از بیمارستان به زندان

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمید قره‌حسنلو از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، از بیمارستان به زندان مرکزی کرج بازگردانده شد.

حمید قره‌حسنلو و همسرش، فرزانه قره‌حسنلو ساعاتی پس از شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج، بامداد روز ۱۳ آبان در منزل شخصی خود توسط ماموران امنیتی بازداشت و به “دست داشتن در مرگ” یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان متهم شدند.

در این پرونده، حمید قره‌حسنلو به اعدام و همسرش نیز به ۲۵ سال زندان نفی بلد در اهواز محکوم شدند.