🔲 فقر زیرساخت ها و اثر بر زندگی زنان/انجمن دموکراسی زنان کورد/
🔺در این گزارش به فقر زیرساخت ها و اثر مستقیم آن بر زندگی زنان سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان ایران از بعد وسعت پرداخته شده است. استانی از کشور که محرومیت در آن قاب های زیادی دارد.
▫️بسیاری از مردم در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران در چادر زندگی می کنند. همین یک جمله نشان می دهد که تا چه میزان توجه به زیرساخت های ابتدایی زندگی در این منطقه به حاشیه برنامه ریزی های مسئولان منطقه و مدیران کشوری رفته است.
🔺مردم در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران برای خانه های خود آب می آورند.این جمله نیز نشان می دهد که تامین زیرساخت های ابتدایی زندگی در این منطقه چقدر به تعویق افتاده است. همه مردم محلی از توسعه نیافتگی، کم آبی، سوء تغذیه و کمبود امکانات سرمایشی منطقه خود در گرمای تابستان شکایت دارند.
🔲 آب و زنان
🔺بیش از 50 درصد روستاهای شهرستان های دشتیاری و چابهار با تانکر آب دریافت می کنند. در پی این جمله باید به این مناطق سفر کرده باشید و شاهد چگونگی تامین آب برای زیست ساکنان باشید تا مستند درک کنید که زیرساخت های شهری و روستایی حتی در ابتدایی ترین سطوح ،هنوز در بسیاری از نقاط منطقه به خصوص در نقاط مرزی شکل نگرفته است.
▫️این فقر آب و نبود آبرسانی مشکل و معضل تازه بروز کرده نیست. مطالبه مردمی و رسانه ای در خصوص طلب زیرساخت های ابتدایی زیست، طی این سالها خاموش نبوده است و صدها و صدها بار از نبود این زیرساخت ها گفته شده است. سازمان های مردم نهاد کشور، هزاران مرتبه از مشکلات نبود این زیرساخت ها به مسئولان گفته اند و از سوی دیگر خود گام هایی برای بهبود شرایط در آن مناطق برداشته اند اما همچنان مشکلات پا برجاست و نسل به نسل انسان های ساکنان مناطق محروم از زیرساخت های شهری و روستایی با آسیب های نبود این امکانات در عذاب هستند.
🔺وقتی از نبود زیرساخت های ابتدایی سخن می گوییم از کمبود آب و آب آشامیدنی سالم، مسکن، جاده های قابل استفاده، برق و سایر امکانات اولیه، سخن در میان است و نبود این زیرساخت ها،گریبان ساکنان مناطق محروم ایران را گرفته است.
▫️نبود این زیرساخت ها زنان را به کارگران خانگی بدون مزد تبدیل کرده است که نمی توانند به حقوق اولیه انسانی خود مانند حق اشتغال آبرومندانه فکر کنند و آنها را از مشارکت در امور اجتماعی که می تواند تغییرات مثبتی در زندگی آنها ایجاد کند، باز می دارد.
🔺حال سیستان و بلوچستان یکی از استان های ایران است که مبحث آب و بحران آب در آن یکی از اساسی ترین آسیب های منطقه است که بخصوص زنان این استان را درگیر کرده است.
▫️ایران اکنون با کمبود جدی آب مواجه هستند. منابع آب ایران به طور جدی از مدیریت نامناسب و عدم مدیریت آب رنج میبرد.در ژانویه 2018، نیویورک تایمز در مقاله ای تکان دهنده گزارش داده بود که طی 50 سال، 12 استان از 31 استان ایران تمام سفره های زیرزمینی خود را از دست خواهند داد.
🔲 هنجارهای جنسیتی و زنان
🔺همانطور که گفته شد هر چقدر زیرساخت های توسعه و نیازهای اولیه زندگی تامین نشود این فقر بر افزایش فقر و توقف رشد فرهنگی اثرگذار خواهد بود .تقریبا نیمی از جمعیت 2.6 میلیون نفر سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از پهناور ترین استان کشور را بانوان تشکیل می دهند.
▫️سیستان وبلوچستان یکی از استان هایی است که به دلیل فقر فرهنگی ،اعتیاد و در بیشتر موارد بی سرپرستی و یا بدسرپرستی زنان و دختران موجب ایجاد آسیب های زیادی شده است .بیش از 90 درصد زنان آسیب دیده استان افرادی هستند که مناطق حاشیه شهر زندگی میکنند و بیشتر در معرض خطر هستند .یعنی درست در مناطقی که زیرساخت هایی که باید از سوی دولت ها در تمام این سالها تامین می شد ولی با تاسف باید گفت که تامین نشده است و آنان هنوز از ابتدایی ترین حقوق زیست همچون در دسترس بودن آب آشامیدنی بهداشتی و سالم به دور هستند و همین یک فقر آب نشان می دهد که در آن منطقه چه مشکلات بهداشتی و فرهنگی و آموزشی وجود دارد. نبود آب نشان از میزان فقر منطقه و آسیب های خشونت های ناشی از فقر بر زنان مناطق محروم است.