در پی دستور طالبان به ممنوع کردن کار زنان در نهادهای امدادرسانی، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، هفتم دی، اعلام کرد که برخی از برنامه‌های بسیار حیاتی امدادی خود در قبال این کشور را به طور موقت متوقف می‌کند.

سازمان ملل با نکوهش شدید دستور طالبان تاکید کرد که برنامه‌های کمک‌رسانی نهادهایش با وجود اهمیت اضطراری آن، به دلیل کمبود کارمندان زن عملا متوقف شده است.

این سازمان بعید ندانست که فعالیت‌های خیریه متعدد دیگر در افغانستان متوقف شود.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، مارتین گریفیتس، رئیس نهاد امداد‌رسانی سازمان ملل، همراه با روسای آژانس‌های این سازمان و چند گروه خیریه در یک بیانیه مشترک تاکید کردند که کار زنان در سازمان‌های امدادرسانی موضوعی نیست که قابل چانه‌زنی و مذاکره باشد و باید ادامه یابد.

این بیانیه افزوده است که جلوگیری از کار زنان «پیامدهای فوری و خطرناک» متوجه زندگی تمامی ۲۸ میلیون تن جمعیت افغانستان خواهد کرد.

مقامات سازمان ملل و نهادهای خیریه آن یادآور شدند که قحطی، فروپاشی اقتصادی و فقر گسترده در زمستانی سخت افغانستان را تهدید می‌کند.

چهار سازمان بزرگ بین‌المللی امدادرسانی نیز در آغاز هفته فعالیت خود را پس از منع شدن کار زنان در نهادهای بین‌المللی متوقف کردند. این ممنوعیت از جمله شامل خدمت زنان پزشک در این نهادها نیز شده است.

تصمیمات اخیر گروه طالبان که هفته گذشته تحصیل زنان و دختران در دانشگاه‌ها را نیز ممنوع کرد، با موجی گسترده از محکومیت جهانی روبه‌رو شده و شورای امنیت سازمان ملل طالبان را به بازنگری در شیوه‌های خود فراخواند.

وزیران خارجه آمریکا، استرالیا، بریتانیا و کشورهای اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه تاکید کردند که «دستور بی‌پروا و خطرناک» طالبان میلیون‌ها افغان را که برای بقای خود به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند به خطر انداخته است.

طالبان گفته است سازمان‌هایی که بخواهند در خاک افغانستان کار کنند، شامل نهادهای بین‌المللی امدادرسانی، باید برای کسب مجوز، موازین مورد نظر «امارت اسلامی» طالبان را رعایت کنند.