وزیران خارجه کشورهای عضو گروه هفت همراه با نماینده عالی ۱۲ کشور اروپایی روز پنجشنبه، هشتم دی، در بیانیهای مشترک تصمیم حکومت طالبان در زمینه ممنوعیت کار زنان در سازمانهای کمکرسانی و خیریه داخلی و خارجی را «بیملاحظه و خطرناک» توصیف کرده و خواهان بازنگری فوری در آن شدند.
به گزارش روزنامه گاردین، این بیانیه افزود که زنان در کمکهای بشردوستانه در افغانستان «نقش محوری» دارند و در غیاب مشارکت آنها، نهادهای غیر دولتی نمیتوانند به آسیبپذیرترین افراد این کشور دسترسی داشته باشند.
در بیانیه این کشورها یادآوری شده که طالبان همچنان به تحقیر حقوق و آزادیها و رفاه مردم افغانستان، به ویژه در قبال زنان و دختران، ادامه داده و کمترین علاقه را به داشتن رابطه با جامعه جهانی نشان داده است.
هفت کشور صنعتی و نماینده عالی اروپایی اضافه کردند که در تماس نزدیک با سازمان ملل هستند تا طالبان را برای لغو فوری تصمیم خود زیر فشار قرار دهد.
پیشتر شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای زیادی، شامل دولتهای مسلمان در غرب آسیا، از طالبان خواستند دستور در خصوص عدم کار زنان در نهادهای بینالمللی خیریه را لغو کند، اما طالبان فعلا به همه این درخواستها بیاعتنایی کرده است.
حکومت طالبان تاکید دارد که هر سازمانی که بخواهد در این کشور کار کند و مجوز آن تمدید شود، باید مقررات و موازین تعیین شده از سوی سران کابل را اجرا کند.
آژانسهای عمده کمکرسانی سازمان ملل و نهادهای خیریه دیگر جهان که به امداد به مردم افغانستان مشغول بودند، در پی دستور طالبان در قبال زنان، کار خود را متوقف کردهاند زیرا با کمبود شدید کارمند روبهرو شدهاند.
عملیات بشردوستانه نهادهای خیریه جهانی در این کشور بر اساس کار هزاران پزشک، پرستار، کارشناس تغذیه، و تیمهای زنان برای شناسایی نیازمندان انجام میشد.
در مجموع کار ۱۴ سازمان و نهاد بزرگ خیریه در افغانستان در روزهای اخیر عملا تعلیق یا متوقف شده است.