جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه هشتم دی ماه در بیانیه‌ای ضمن استقبال از نخست وزیری دوباره بنیامین نتانیاهو گفت که دولت او مشتاقانه در انتظار همکاری با دولت جدید اسرائیل است.

در این بیانیه آمده است: «مشتاقانه در انتظار همکاری با نخست وزیر نتانیاهو هستم، او دهه‌ها دوست من بوده است٬ تا به طور مشترک به چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اسرائیل و منطقه خاورمیانه، از جمله تهدیدات ایران، رسیدگی کنیم.»

رئیس جمهور آمریکا در این بیانیه تصریح کرد که ایالات متحده جهت ارتقا منطقه خاورمیانه تلاش می‌کند تا به طور فزاینده‌ای یکپارچه، مرفه، و امن شده و تمامی مردم این منظقه از چنین شرایطی نفع ببرند.

بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود، روز پنج‌‍‌شنبه، با معرفی اعضای دولت جدید خود به مجلس اسرائیل و ادای سوگند، در بازگشت به مقام نخست ‌وزیری، تاکید کرد که مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران یکی از اولویت‌های برنامه این دولت است.

مساله اسرائیل و فلسطین

جو بایدن در بخش دیگری از این پیام با اشاره به این که دولت او به حمایت از راه حل تشکیل دو کشور فلسطینی و اسرائیل در کنار هم در خاورمیانه ادامه می‌دهد، هشدار داد که با سیاست‌هایی که چنین راهکار صلحی را به خطر بیندازد، مخالفت خواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت:«همانگونه که از زمان آغاز دولت من این‌گونه بوده است، ایالات متحده به حمایت از راه‌حل تشکیل دو کشور و مخالفت با سیاست‌هایی که حیات (این راهکار صلح ) را به خطر می‌اندازد یا با منافع و ارزش‌های متقابل ما در تضاد است، ادامه خواهد داد.»

جو بایدن پیش از این بارها تاکید کرده است که تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل «تنها راه حل» برای این منازعه است. او یکی از اولین حامیان راه حل تشکیل دو کشور فلسطینی و اسرائیل در کنار هم بوده است.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه گفته است که دولت او در همکاری با شرکای خود در راستای ترویج صلح امیدوارکننده در منطقه از جمله بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تلاش کرده است.

جو بایدن گفت: « هدف ما این است که این کار مهم را با دولت جدید اسرائیل تحت رهبری نخست وزیر نتانیاهو ادامه دهیم.»

راه حل «دو کشور برای دو ملت» بر تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی (بر اساس مر‌زهای پیش از سال ۱۹۶۷ در کرانه غربی، نوار غزه و بیت المقدس شرقی) در کنار اسرائیل تاکید دارد.

با آغاز به کار دوباره بنیامین نتانیاهو، این سیاستمدار ۷۳ ساله ششمین دولت خود را مسند امور کشورش کرده است. او تا پیش از این در مجموع حدود ۱۶ سال در قدرت بود و دوران دوری‌اش از نخست ‌وزیری تنها ۱۸ ماه طول کشید.