اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان حمله هدفمند به امدادگران در شب سال نو به خصوص درشهر برلین را شدیدا محکوم کرد. وزیر کشور از تشدید مجازاتها خبر داد و آتشنشانی خواستار استفاده از دوربین همراه شد.
غائله و خرابکاری با توسل به آتشبازی شب تحویل سال نو میلادی در برخی از شهرهای آلمان، موجی از “شوک”، “تاسف” و “خشم” را در جامعه برانگیخته است.
کریستیانه هوفمان، معاون سخنگوی دولت در اینباره گفت: «دولت آلمان و البته صدراعظم، حملات خشن به نیروهای امدادگر، پلیس، افراد داوطلب و خبرنگاران در شب سال نو را به شدت محکوم میکند.»
سخنگوی دولت آلمان با تاکید گفت: «دولت قانون اجازه نمیدهد وقتی شهروندان با مسالمت سرگرم برگزاری جشن هستند و نیروهای امدادگر نیز انجام وظیفه میکنند، مورد حمله قرار بگیرند.»
وزیر کشور: “شوک و خشم”
نانسی فزر، وزیر کشور نیز در واکنش به حوادث شب سال نو (سیلوستر) و حمله به امدادگران و پلیس گفت: «این ابعاد از خشونت تکاندهنده و خشمآور است. به این وحشیگری باید قاطعانه پاسخ داد.»
وزیر کشور آلمان خواستار مجازاتعوامل امر شد، اما با خواست تشدید قوانین برای مقابله با آشوبگران همراهی نکرد. او گفت: «قوانین موجود برای حفاظت از امدادگران و نیروهای پلیس کفایت میکنند.»
طبق قوانین آلمان، مربوط به سال ۲۰۱۷ افرادی که به نیروهای امدادگر، آتشنشانی و پلیس حمله کنند میتوانند تا پنج سال حبس محکوم شوند. وزیر کشور آلمان گفت: “در مقابل اختلالگران و خشونتطلبان این قوانین باید با قاطعیت اجرا شوند.»
وزیر کشور آلمان در مورد ممنوعیت استفاده از وسایل آتشبازی، ترقه و فشفشه به قوانین موجود ارجاع داد و گفت که در نزدیکی بیمارستانها و سرای سالمندان آتشبازی ممنوع است و افزون بر این هر یک از ایالتهای کشور مجاز هستند مناطق ممنوعه برای آتشبازی ایجاد کنند.
استفاده از دوربین، ممنوعیت ترقه
نیروهای پلیس و آتشنشانی نیز خواستهاند تا نسبت به اتفاقات شب سال نو عکسالعمل نشان داده شود.
اتحادیه آتشنشانان آلمان خواستار نصب دوربین در خودروها برای ثبت بهتر این گونه حوادث شده است. اتحادیه پلیس آلمان نیز خواستار ممنوع شدن فروش ترقههای انفجاری برای مراسم سال نو شده است.
طبق اعلام سنای برلین، در حال حاضر ۳۰۰ دوربین بصورت آزمایشی بر روی لباس نیروهای پلیس و آتشنشانی برای ثبت حوادث نصب شده است.
به گزارش پلیس در حوادث شب سال نو افرادی به ماشین آتشنشانی حمله و آن را غارت کردهاند. در موردی دیگر کپسول اطفای حریق را به شیشه یک آمبولانس که در حال حمل بیمار بود، پرتاب کردهاند. امدادگران همچنین با فشفشه و دیگر مواد آتشزا مورد حمله قرار گرفتهاند. براساس گزارش پلیس در حوادث شب کریسمس فقط در برلین ۳۳ نفر زخمی شدند.
در سالهای گذشته نیز اخباری از“جیببری”، “تعرض جنسی”، “دعواهای فردی و گروهی” و “رفتارهای ناشی از بدمستی” گزارش شده بودند. در دو سال گذشته برگزاری جشنهای عمومی تحویل سال نو و آتشبازی به علت پاندمی کرونا ممنوع بود.