آتش زدن بنرها و مجسمههای قاسم سلیمانی که اندکی پیش از سالروز کشته شدن این فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه در ۱۳ دی شدت گرفته بود، در شامگاه پنجشنبه ۱۵ دی نیز ادامه یافت.
گزارشها در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که مناطق مختلفی از تهران از جمله ستارخان، نارمک، دربند، پونک و محله دبستان و چندین شهر دیگر ایران شاهد شعاردادنهای شبانه شهروندان و به آتش کشیدن بنرهای تبلیغاتی حکومت برای قاسم سلیمانی و علی خامنهای بودند.
در اصفهان نیز جوانی در حال آتش زدن بنرهای قاسم سلیمانی در روز روشن وسط یک میدان دیده شد.
اعتراضات و شعارنویسیها در چند شهر کردستان از جمله مهاباد ادامه یافته و در شهرهای جوانرود، سمیرم و ایذه نیز که در هفتههای اخیر صحنه سرکوب شدید و کشتار معترضان به دست نیروهای حکومتی بودند، جو شدید امنیتی همچنان برقرار است.
اتوبان همت تهران ۱۵ دی آتش زدن قاسم سلیمانی.#مهسا_امینی pic.twitter.com/hqLtYkrx8r— +۱۵۰۰تصویر (@1500tasvir) January 5, 2023
در خیابانهای این سه شهر کوچک نیروهای سرکوبگر مسلح به همراه ادوات نیمهسنگین مانند تفنگ دوشکا نصب شده روی وانت نظامی دیده شده است.
روز پنجشنبه همچنین مراسم چهلم احسان قاسمیفر، جوان کشته شده به دست مأموران حکومتی جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات مردمی در کرج، در زادگاهش کنگاور برگزار شد. شرکتکنندگان در این مراسم با رها کردن کبوتر در آسمان، شعارهای ضدحکومتی و نیز فریاد «شهید نمیمیرد» سر دادند.
سرکوب در سیستان و بلوچستان و فشار بر عبدالحمید اسماعیلزهی
در آستانه چهاردهمین جمعه اعتراضی در سیستان و بلوچستان، جمهوری اسلامی فشار بیپیشینهای را در این منطقه آغاز کرده و از بیم تکرار اعتراضات پرشمار در زاهدان، دست به بازداشتهای قهری گسترده در این شهر بلوچنشین زده است.
به گزارش منابع محلی، مأموران اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی تاکنون در هفته جاری بیش از ۱۱۳ نفر شامل دهها تن از کودکان، نوجوان و جوانان کم سن و سال را به صورت قهری و اغلب با خشونت در زاهدان بازداشت کردهاند.
گزارشهای منتشر شده دیگری حاکی است که مأموران دولتی شماری از بازداشتشدگان بیشناسنامه زاهدان را به افغانستان «رد مرز» کرده و شمار دیگری را برای گرفتن اعترافات اجباری تحت فشار قرار دادهاند.
«حال وش» پایگاه خبری محلی سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه ۱۵ دی خبر داد که مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، برای پایان دادن به اعتراضات و چشمپوشی از انتقاد در خطبههای نماز جمعه، از طرف نهادهای امنیتی به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
به نوشته این پایگاه خبری، مولوی عبدالحمید این شروط دستگاههای امنیتی را نپذیرفته و رد کرده است.