اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران گفته است که اعضای «۱۲ تیم تروریستی» که همگی به اسرائیل وابسته بودند، دستگیر شدهاند.
آقای خطیب درباره تعداد دستگیرشدگان، هویت آنها و نحوه دستگیری شان، جزئیاتی اعلام نکرده است.
رسانه های ایران از قول وزیر اطلاعات گفتهاند که این «۱۲ تیم» قصد داشتند در ایران «با انجام عملیات، انتقام شکستهای اخیر را بگیرند».
مشخص نیست که منظور آقای خطیب از «شکستهای اخیر» چیست. او گفته که قصد این گروهها، «خرابکاری» در کشور بوده است.
از زمان دور جدید اعتراضات در ایران که از شهریور ماه آغاز شد، مقام های جمهوری اسلامی ایران بارها اعتراضات را به «تحریک» دولتهای خارجی از جمله آمریکا و اسرائیل نسبت دادهاند. پیش از این مقام های ایرانی برخی خرابکاری ها در برنامه اتمی ایران را هم مشخصا از اقدامات اسرائیل خوانده بودند.
برخی از مقام های ایرانی از جمله سعید جلیلی، نماینده آیتالله خامنهای در شورای عالی امنیت ملی گفتهاند که «کشورهای متخاصم با ایران» در جریان اعتراضات اخیر ایران «همه گزینههای خود را روی میز گذاشتند» و «شکست خوردند».
دولت های اروپایی و آمریکایی دخالت در اعتراضات ایران را رد می کنند اما اسرائیل از تایید یا تکذیب گفته های مقام های تهران درباره «خرابکاری هایی اتمی» خودداری کرده است.
در اقدامی کم سابقه در اوج حضور معترضان در خیابانهای ایران، در پاییز سال جاری، سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات بیانیه مشترکی منتشر کردند و در آن اعتراضات را به «توطئه سرویسهای خارجی» نسبت دادند. آیت الله علی خامنهای در یکی از سخنرانی خود این بیانیه را «مهم» خواند و گفت معترضان در صدد تخریب «نقاط قوت» کشور بودند.
با این که مقام های ایرانی اعتراضات را به دولت های خارجی نسبت میدهند، لطفالله سیاهکلی نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است در دستگیری معترضان در ایران، «بازجوها از صحبت با اغتشاشگران به چیزی نرسیدند».
آقای سیاهکلی به وبسایت خبرآنلاین گفته است: «واقعیت این است که تعدادی از اینها که آمدند اغتشاش کردند بیکار بودند و تعدادی نیز وضعیت مالی خوبی نداشتند و در صحبتهایی که بازجوها با این افراد داشتند چیز خاصی در نیامد».
مقامهای جمهوری اسلامی ایران اعتراضات را به رسمیت نمیشناسند و از آن با عنوان «اغتشاشات» نام میبرند.
پیش از این هم عزتالله ضرغامی از وزرای کابینه ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران از قول یکی از بازجویان نهادهای امنیتی گفته بود «من یک عمر بازجویی کردم، از آدمهای درشت سیاسی بازجویی کردم و این چند روز چند صد نفر از افراد بازجویی کردم و این سختترین بازجویی من بود زیرا نه من میفهمم آنها چه میگویند و نه آنها میفهمند من چه میگویم».
مقامهای ارشد دولت میگویند گروه بزرگی از معترضان که در ماههای اخیر به شکلهای مختلف اعتراض خود را به حکومت نشان دادند، از جوانان و نوجوانان بودهاند.
در جریان سرکوب اعتراضات صدها نفر به ضرب گلوله ماموران کشته و هزاران نفر دستگیر شدند. بر اساس گزارش سازمان های حقوق بشری دهها نفر از دستگیر شدگان در زمان بازداشت جان خود را از دست دادهاند.
آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و برخی کشورهای دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی خواستهاند حق اعتراض شهروندان را در ایران به رسمیت بشناسند و از سرکوب آنها خودداری کنند.
اعتراضات در ایران از شهریور امسال و در اعتراض به مرگ مهسا امینی شهروند ۲۲ ساله در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد اما بعد خواستههای معترضان صریحتر شد و شعارها به سوی آیتالله علی خامنهای و حکومت جمهوری اسلامی رفت.
آیتالله خامنهای در چندین سخنرانی پس از شروع اعتراضات، معترضان و خواستههای آنها را به رسمیت نشناخت و در یکی از اظهارات خود «صدای واقعی مردم» را شعارهایی خواند که هواداران حکومت در راهپیمایی دولتی سیزده آبان به مناسبت سالگرد اشغال سفارت آمریکا سر میدهند.
او در جریان سخنرانی های اخیر خود بارها از دولت های اروپایی و آمریکایی که خواهان حفظ حقوق شهروندان ایرانی هستند، انتقاد کرده است.