ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه روز چهارشنبه با حضور در مجلس سنا فرانسه، اظهار کرد که این کشور از اینپس «اتباع ایرانی را بهاجبار به کشورشان بازنمیگرداند». اکنون بیش از چهار ماه از آغاز خیزش سراسری «زن، زندگی، آزادی» میگذرد و برپایه گزارشها در این مدت شماری بسیار از معترضان در ایران مورد بازداشت و شکنجه قرار گرفتهاند. گزارشها همچنین حاکی است که ایرانیان خارج از کشور نیز از تهدیدهای رژیم در امان نیستند. چندی پیش دو تن از کنشگران ایرانی ساکن پاریس در گفتوگو با بخش فارسی رادیو بینالمللی فرانسه توضیحاتی را در این راستا ارائه دادند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر کشور دولت امانوئل مکرون، روز چهارشنبه پنجم دیماه در پاسخ به پرسشی که در مجلس سنای فرانسه، در مورد «بازگرداندن اتباع ایران به این کشور» مطرح شد، گفت: من میخواهم همینجا به شما اطمینان دهم که ما کسی را از طریق اخراج به ایران بازنمیگردانیم.
این خبرگزاری افزود که دولت ایران پس از جانباختن مهسا امینی، در پایان تابستان که در پی بازداشتش توسط پلیس «امنیت اخلاقی» رخ داد، به «سرکوب خونین اعتراضات» روی آوردهاست.
بر پایه این گزارش، روز چهارشنبه از دارمنن در مورد پرونده خاص یک زن ۳۸ ساله ایرانی که در میانه ماه ژانویه در فرودگاه شامبری، در ساووا هنگام تلاش برای رفتن به بریتانیا بازداشت و حکم «اجبار به ترک خاک فرانسه» در موردش صادر شد، پرسیدهشدهاست.
وزیر کشور فرانسه در مورد این پرونده که توسط رسانه مدیا پارت، افشا شد، اطمینان داد که فرد پیشگفته تاکنون «چهار بار در خاک فرانسه بازداشت شدهاست».
بهگفته دارمنن، مسئولان فرانسوی او را تشویق کردند که برای درخواست «پناهندگی یا اجازه اقامت» در این کشور، یک قرار ملاقات رسمی بگیرد، اما این زن هرگز به چنین کاری تن ندادهاست.
ژرالد دارمنن افزود: اگر او درخواست {ماندن} میداد، ما استقبال میکردیم، اما این شخص میخواهد به خانوادهاش که در بریتانیا هستند، بپیوندد.
وزیر کشور دولت فرانسه همچنین اظهار کرد که تماسهایی با دولت بریتانیا برقرار شد تا این زن بتواند به خانوادهاش نزدیک بشود، اما هنوز پاسخی از آن سمت دریافت نشدهاست.
دارمنن، همچنین اظهار کرد که مقامات فرانسوی صرفا برای «تایید هویت» این شهروند، با بخش خدمات کنسولی ایران تماس گرفتند، نه برای اجرای اخراج و بازگرداندن او به ایران.
در سوی دیگر اما بهگزارش مدیا پارت «فرمانداری ساووآ» در نامهای به کنسول ایران خواستار صدور یک گذرنامه کنسولی برای این فرد شدهاست.
مدیا پارت میگوید که چنین گذرنامههایی برای «اخراج فردی که دارای مدرک اقامت نیست» کاربرد دارد.