خانوادهها و نزدیکان شهروندان فرانسوی و دو تابعیتی ایرانی-فرانسوی که هم اکنون در ایران زندانی هستند، روز شنبه ۲۸ ژانویه (۸ بهمن) در میدان تروکادرو پاریس تجمع کرده و با حمل پلاکارد، خواستار رسیدگی به وضعیت این افراد و آزادی آنها شدند.
در این تجمع که در سکوت و بدون سخنرانی و شعار دادن برگزار شد، گروههایی از شهروندان و نمایندگان انجمنهای مختلف فرانسوی و نیز برخی از ایرانیان مقیم فرانسه شرکت داشتند.
کلمانتین بریر، خواهر بنژامن بریر، گردشگر فرانسوی اهل لیون که در ایران زندانی است، در حاشیه این تجمع به خبرنگار ار.اف.ای گفت:
امروز ما اینجاییم برای این که حرکتی بکنیم و حساسیت افکار عمومی را برانگیزانیم تا همه بدانند چه خبر است و اهمیت این موضوع را که هفت نفر گروگان در ایران داریم، درک کنند. امروز همچنین میخواهیم حساسیت بیشتر دولت را برانگیزانیم، از آنها بخواهیم اقداماتی بیشتر از این انجام بدهند و برای آزادی گروگانهایمان تلاش بیشتری بکنند.
او با اشاره به وضعیت برادرش افزود:
دو سال و نیم است که او (بنژامن بریر) در ایران زندانی است، اما همچنان چیزی تکان نخورده و خبری از اقدام برای آزادیاش نیست.
بنژامن در ماه مه ۲۰۲۰ به عنوان گردشگر با خودرو به ایران آمده و به دلیل تصویربرداری با پهپاد در نزدیکی مرزهای شمالی کشور بازداشت و به جرم جاسوسی و تبلیغ علیه نظام به ۸ سال و ۸ ماه زندان محکوم شد. او چندی پیش برای اعتراض به وضعیت خود در زندان اعتصاب غذا کرده بود.
شرایط این تجمع خاص به گونهای بود که به افراد و خبرنگاران اجازه نزدیک شدن به جایگاه و گفتگو با خانوادهها داده نمیشد و تنها یکی برگزارکنندگان ضمن سخنرانی از شرکتکنندگان به خاطر حضورشان قدردانی کرد.
برگزارکنندگان و خانوادههای شهروندان زندانی دلیل سکوت و شعار ندادن خود را احتیاط برای حفظ امنیت و بدتر نشدن وضعیت زندانیان فرانسوی در ایران ذکر کردند.
دو روز پیش والدین یک شهروند فرانسوی دیگر که در این زندانی است، سکوت خود را شکسته و خبر زندانی شدن فرزندشان لویی آرنو از ماه مهر تاکنون را فاش ساختند.
با احتساب لویی آرنو، شمار فرانسویان و شهروندان دوتابعیتی ایرانی-فرانسوی که در ایران زندانی بوده و تاکنون هویتشان اعلام شده، به ۷ نفر رسید. یکی از این افراد نیز دارای شهروندی دوگانه فرانسوی-ایرلندی است.
دولت فرانسه زندانی بودن این هفت نفر را تأیید کرده و این اقدام جمهوری اسلامی ایران را «گروگانگیری» خوانده است. مقامات فرانسوی همچنین از «اقدام هماهنگ درون اتحادیه اروپا برای آزاد کردن گروگانهای اروپایی در ایران» خبر دادهند.
در پلاکارد بزرگی هم معترضان در تجمع امروز در دست داشتند، اقدام جمهوری اسلامی در حبس شهروندان فرانسوی «گروگانگیری حکومتی» خوانده شده است.
بر ادامه یک رویه تاریخی، جمهوری اسلامی همواره با زندانی کردن اتباع کشورهای اروپایی و غربی از آنها برای مبادله اتباع زندانی خود در خارج و گرفتن امتیازات دیگر از این کشورها بهره برده است.