آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه ۲۹ ژانویه (۹ بهمن) وارد قاهره شد. او دوشنبه عازم اورشلیم خواهد شد؛ جایی که دولت دست راستی جدید بنیامین نتانیاهو، در داخل و خارج از کشور در مورد آینده ارزشهای سکولار اسرائیل، روابط قومی از هم گسیخته و مذاکرات به بن بست رسیده صلح با فلسطینیها نگرانیهایی برانگیخته است. در روزهای اخیر موج خشونتهای مرگبار در اسرائیل و مناطق فلسطینی، نگرانیها نسبت به بالا گرفتن تنشها را تشدید کرده است.
یک مرد مسلح فلسطینی در حمله روز جمعه ۲۷ ژانویه (۷ بهمن) در خارج از کنیسه اورشلیم هفت نفر را کشت. این بدترین حمله به اسرائیلیها در منطقه اورشلیم از سال ۲۰۰۸ و پس از حمله مرگبار اخیر اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری در طول سالهای گذشته بود. حماس و گروه جهاد اسلامی پیش از این اعلام کرده بودند، انتقام کشته شدن ۱۰ فلسطینی در درگیری با نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری را خواهند گرفت.
به گزارش دویچه وله به نقل از خبرگزاری رویترز، بلینکن قصد دارد در گفتوگو با دولت جدید اسرائیل که شامل احزاب ملیگرای افراطی است و میخواهند شهرکسازیهای کرانه باختری را گسترش دهند، درخواستهای آمریکا برای آرامش را تکرار کند و بر حمایت واشنگتن از راهحل تشکیل دو کشور تاکید ورزد. این در حالی است مقامات آمریکایی اذعان میکنند که در آینده نزدیک احتمال انجام مذاکرات طولانیمدت صلح وجود ندارد.
بلینکن همچنین به رامالله سفر خواهد کرد تا با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و دیگر مقامات فلسطینی و اعضای جامعه مدنی دیدار کند.
جنگ ۱۱ ماهه روسیه در اوکراین نیز در دستور کار بلینکن قرار خواهد گرفت. اوکراین که حجم زیادی تجهیزات نظامی از آمریکا و اروپا دریافت کرده، از اسرائیل خواسته است تا سیستمهایی را برای سرنگون ساختن پهپادها، از جمله تجهیزاتی که توسط دشمن منطقهای اسرائیل، ایران تامین میشود، فراهم کند. اسرائیل این درخواستها را رد کرده است. اسرائیل در حالی که تهاجم روسیه را محکوم میکند، به کمکهای بشردوستانه و ارسال تجهیزات حفاظتی به اوکراین بسنده کرده است. دلیل آن، تمایل اسرائیل به ادامه همکاری با مسکو بر سر همسایه جنگزده سوریه و تضمین امنیت و رفاه یهودیان روسیه است.
دیپلماتهای آمریکا همچنین در مورد برنامه هستهای ایران با اسرائیل گفتوگو خواهند کرد. به ویژه که تلاشهای دولت بایدن برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ به بن بست خورده و به دلیل عدم وجود طرح جایگزین B برای جلوگیری از تولید سلاح هستهای از سوی جمهوری اسلامی، نمایندگان دو طرف باید رایزنی کنند.