کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در سخنرانی خود در يک اجتماع بزرگ حزبی در پیونگ یانگ، خطاب به هزاران نفر از اعضای حزب حاکم اذعان کرد که کشورش با «بدترین وضعیت ممکن» مواجه است.
کارشناسان معتقدند که رهبر کره شمالی همزمان با نزدیک شدن به یک دهه حکومت بر این کشور با دشوارترین چالشهای ممکن روبروست.
قرنطینه و محدودیتهای مربوط به کنترل شیوع ویروس، اقتصاد کره شمالی را که بهدلیل دههها سوءمدیریت و تحریمهای بینالمللی علیه برنامه هستههای آن کشور به شدت تضعيف شده، تحت فشار بیشتری قرار داده است.
خبرگزاری دولتی کره شمالی گزارش داد که کیم جونگ اون این موضوع را در سخنرانی روز سهشنبه ۱۷ فروردین خود خطاب به روسای واحدهای حزبی «حزب کارگر کره شمالی» بیان کرد.
به گزارش این خبرگزاری، رهبر کره شمالی در بخشی از سخنرانی خود گفت: «بهبود سطح زندگی مردم حتی در بدترین وضعیت ممکن که ما در آن قرار داریم و فائق آمدن بر چالشهای عظیم و گوناگون به فعالیت واحدهای حزبی بستگی دارد».
او از اعضای حزب خواست مصوبات کنگره اخیر حزب حاکم را که در ماه ژانویه امسال برگزار شد اجرا کنند.
کیم جونگ اون در آن کنگره حزبی گفت که با وجود فشارهای آمریکا برنامههای هستهای و بازدارنده کره شمالی تقویت خواهد شد و علاوه بر این رئوس برنامههای پنج ساله توسعه ملی را اعلام کرد.
کیم جونگ اون چند ماه قبل از کنگره حزب حاکم و در یک اجلاس سیاسی مهم دیگر با صراحتی بیسابقه در میان رهبران کره شمالی اذعان کرده بود که طرحهای او برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور موفق نبودهاند.
کیم جونگ اون در بخش ديگری از سخنرانی روز سهشنبه، اعضا و هواداران حزب را به دلیل «کاستیها» مورد انتقاد قرار داد. او بدون نام بردن از این موارد گفت که برای تضمین «سلامت و پیشرفت» حزب این نقایص باید هر چه سریعتر برطرف شوند.
واحدهای حزبی که اعضای آن بین پنج تا ۳۰ نفر است کوچکترین واحد در تشکیلات حزب حاکم کره شمالی است و معمولا وظیفه آنها هدایت کار و زندگی در کارخانجات و سایر مراکز اقتصادی و اجتماعی است. این واحدها یکی از ابزارهای مهم تثبیت و ادامه حکومت حزب حاکم کره شمالی است. کنفرانس قبلی روسای واحدهای حزبی در سال ۲۰۱۷ برگزار شده بود.
تحت تاثیر وخامت اوضاع اقتصادی کره شمالی، کیم جونگ اون نمیتواند تماسهای دیپلماتیک بلندپروازانه با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا، را به رخ بکشد.
گفتوگوهای رهبران دو کشور که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان از ابتدا اهداف نمادین و تبلیغاتی داشت به دلیل اختلاف بر سر روند غیرهستهای شدن کره شمالی به شکست انجامید.
حکومت کره شمالی تاکنون به پیشنهاد دولت جو بایدن، رئيسجمهوری جديد آمريکا، برای از سرگیری تماسها پاسخ نداده و میگوید قبل از هر مذاکرهای آمریکا باید سیاستهای خصمانه خود را متوقف کند.
کره شمالی پس از حدود یک سال توقف ماه گذشته آزمایش موشکهای بالستيک را از سر گرفت.