در حالی که کارزار درخواست برای تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران از سوی اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد، جمعی از فعالان مدنی و رسانهای اصلاحطلب ساکن داخل و خارج ایران از این نهاد نظامی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی حمایت کردند.
این فعالان رسانهای و سیاسی اصلاحطلب با انتشار بیانیهای نوشتند: «قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی، علیرغم همه انتقاداتی که به برخی عملکردهای آن داریم، ،توسط پارلمان اروپا محکوم است».
نمایندگان پارلمان اروپا دو هفته پیش در قطعنامهای بر ضرورت تحریم همه افراد دخیل در نقض حقوق بشر در ایران و قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا تاکید کردند.
این قطعنامه الزامآور نیست و کشورهای عضو اتحادیه اروپا هنوز در زمینه قرار دادن سپاه در فهرست گروههای تروریستی به نتیجهای نرسیدهاند.
در بیانیه فعالان اصلاحطلب گفته شده که پارلمان اروپا «مجوزی برای دخالت در ساختار نظامی سیاسی کشورهای خارج از اتحادیه ندارد؛ این عمل برای ما به مثابه یک تهدید و دخالت آشکار غیر قابل پذیرش است».
عباس عبدی، لطفالله میثمی، حمیدرضا جلاییپور، نعمت احمدی، حمزه غالبی، پیمان عارف، ملیحه محمدی، محمد برقعی و زهرا نژاد بهرام، از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
بیانیه این اصلاحطلبان در حالی است که در ماههای اخیر کارزار حمایت از چنین اقدامی چه از سوی معترضان ایرانی و چه از سوی سیاستمداران خارجی افزایش یافته است.
از جمله، هزاران ایرانی روز ۲۶ دی با تظاهرات در شهر استراسبورگ در فرانسه، در برابر مقر پارلمان اروپا خواهان تروریستی نامیدن کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدند.
قرار است تظاهرات مشابهی نیز حدود سه هفته دیگر در بروکسل برگزار شود.
سپاه پاسداران به گفته خود فرماندهانش، در سرکوب اعتراضات سراسری در ایران در سالهای گذشته اصلی نقش کلیدی را داشته و از ابتدای انقلاب، در چندین پرونده تروریستی در خارج از ایران نیز متهم است.
سپاه پاسداران اکنون از سوی وزارت خارجه آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی شده است.