گزارش: شلیک به چشمها در اعتراضات سراسری، هدفمند و سیستماتیک بوده است
با توجه به کثرت گزارشهای مرتبط با شلیک هدفمند مأموران امنیتی به سر و صورت معترضان که منجر به نابینا شدنِ تعداد بسیاری از شهروندان (بهویژه زنان جوان) شده است و همچنین با در نظر گرفتن این موضوع که شلیک به صورت و چشم افراد شرکتکننده در تجمعات اعتراضی ماههای اخیر، در بیشتر شهرهای ایران رخ داده است، سازمان حقوق بشر ایران، این اقدام غیر انسانی و فراقانونی نهادهای امنیتی ایران در سرکوب اعتراضات مردمی را امری سیستماتیک ارزیابی میکند.
از اینرو، سازمان حقوق بشر ایران از همه شهروندان ایرانی میخواهد تا با ارسال اطلاعات مربوط به افرادی که در اعتراضات سراسری بهصورت هدفمند، به دست مأموران امنیتی بینایی خود را از دست دادهاند، در راستای پاسخگو کردن آمران و عاملان این جنایات ما را در تکمیل این مستندسازی یاری کنند.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوقبشرایران، گفت: «یکی از مهمترین گامها در راستای دادخواهی برای قربانیان نقض حقوقبشر و اجرای عدالت آشکار کردن ابعاد جنایات از طریق مستندسازیست؛ و این امر مستلزم همکاری و مشارکت همه شهروندان است. علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و نیروهای سرکوبگر تحت فرمان او باید بدانند که از هیچیک از جنایاتشان چشمپوشی نخواهد شد و باید در قبال تمام جنایاتشان پاسخگو باشند.»
شهروندان میتوانند اطلاعات و مستندات خود را از طریق سیگنال، واتساپ و تلگرام به شماره ۰۰۶۱۴۷۸۴۹۴۸۴۹ یا ایمیل mail@iranhr.net ارسال کنند.
لینک توییتر سازمان حقوق بشر ایران
https://twitter.com/IHRights
نام و مشخصات شهروندان آسیبدیده
پژوهشگران سازمان حقوق بشر ایران، در ماههای گذشته اطلاعات مربوط به شماری از شهروندانی که در جریان اعتراضات سراسری، بینایی یک یا هر دو چشم آنها هدف سلاحهای ساچمهزنی یا پینت بال مأموران امنیتی قرار گرفته است را راستی آزمایی و جمع آوری کردهاند. این آمار، تنها مربوط به مواردی است که سازمان حقوق بشر ایران تا لحظه تنظیم این گزارش تایید کرده است. اما طبق گزارشهای دریافتی ، آمار شهروندان آسیبدیده در ناحیه چشم، بسیار بیشتر است.
پیشتر نیویورکتایمز در یک گزارش تاکید کرد که صدها معترض از فاصله نزدیک هدف قرار گرفتهاند و چشمان آنها آسیب دیده یا نابینا شده است.
طبق این گزارش، چشم پزشکان سه بیمارستان بزرگ تهران (فارابی، رسول اکرم و لبافینژاد) رویهم بیش از ۵۰۰ بیمار با آسیب چشمی را در جریان اعتراضات پذیرش کردند. پزشکان در استان کردستان نیز از دستکم ۸۰ مورد پذیرش مجروحان چشم خبر داده بودند. این در حالیست که حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه فراجا، شلیک عمدی به نقاط حساس بدن معترضان همچون چشم را انکار کرد و عملکرد این یگان سرکوبگر را «حرفهای» خواند.
سازمان حقوق بشر جمعآوری اطلاعات مربوط به آسیبدیدگان را آغاز کرده است. فهرستی که به کمک اطلاعات شهروندی تکمیل خواهد شد، در اختیار نهادهای بینالمللی و هیات حقیقتیاب شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد قرار خواهد گرفت.