در حالی که آمارهای رسمی و بینالمللی حاکی از سهم نیم درصدی برق هستهای در تولید برق ایران است، رییس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر برنامه دولت برای «تولید ۲۰ درصد برق کشور از طریق (انرژی) هستهای»، مدعی شده است تمام «فوت کوزهگری» هستهای را یاد گرفتیم.
محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفته است: «همه سرفصلهای انرژی اتمی به تنهایی توسط یک کشور انجام نمیشود و این زنجیره بین کشورها و شرکتها تقسیم شده است، ولی ما با همکاری و درونزایی تا به امروز از استخراج و اکتشاف معدن گرفته تا رسیدن به کیک زرد و تولید سوخت برای نیروگاهها را توسط نیروی ایرانی انجام دادیم.»
اظهارات این مقام رسمی در حالی است که اولین نیروگاه هستهای ایران، بوشهر، بعد از دو دهه تاخیر توسط روسها راهاندازی شد و روسیه آغاز ساخت رآکتورهای جدید برای ایران را نیز یک دهه است که به تاخیر انداخته.
همچنین آمارهای شرکت «بیپی» حاکی است که در سال ۲۰۲۱ تنها نیم درصد از تولید برق ایران از منبع انرژی اتمی بوده است.
آمارهای رسمی ایران نیز با تایید این آمار، نشان میدهد ارزش تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر در یک دهه گذشته مجموعا به حدود ۵ میلیارد دلار میرسد، در حالی که بنابر روایت اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور سابق، هزینه ساخت نیروگاه بوشهر حدود ۸.۵ میلیارد دلار بوده است.
آقای اسلامی در ادامه مدعی شده است کشور امروز در یک «تراز برتر در فناوری هستهای است. یک نیروگاه فعال هزار مگاواتی (نیروگاه بوشهر) و سه نیروگاه در دست ساخت داریم … یک نیروگاه جدیددر دارخوین و یک نیروگاه ۱۰ هزار مگاواتی هم در دست مطالعه و بررسی داریم. طبق سند راهبردی که در سازمان انرژی اتمی هدف گذاری شده است، ۵۰ میلیارد دلار برای تامین برق هستهای تا ۲۰ هزار مگاوات را در دست اجرا و برنامهریزی داریم.»