معین الدین سعیدی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در واکنش به کشته شدن دو محیط بان در ایران گفت: « متأسفانه قوانین بازدارنده ما در ماجرای محیط بانی و جنگل بانی محکم نیست. منظور از قوانین بازدارنده قوانینی است که به هر ترتیبی آسیب کمتری به قشر محیط بان و جنگل بان وارد می‌کند.»

معین الدین سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: «ما باید ماجرای بازدارندگی قوانین را جدی بگیریم چرا که رنج هایی که به این اقشار وارد می‌شود به همین خاطر است.»

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تأکید کرد: «کشته شدن این دو عزیز زنجانی، شیوه کشته شدن و میزان خشونتی که علیه آنها اعمال شده است، انسان را متحیر می‌کند. طبق آمارها در چند دهه اخیر، صد و شصت محیط بان را از دست داده‌ایم. این نشان می‌دهد قوانین بازدارنده محکم نیستند.»

نماینده مردم چابهار در تهیه طرحی قانونی برای محیط بان ها در مجلس و یا فرستادن یک لایحه جامع از سوی دولت را بسیار ضروری دانست و گفت: اگر لایحه یا طرحی آماده شود، ابتدا در فراکسیون محیط زیست مجلس و سپس در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس بررسی خواهد شد.

پیشتر رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در واکنش به کشته شدن دو محیط بان‌ زنجانی گفته بود: «مسئولان پاسخگو باشند که چرا با آنکه ۱۰ ماه از تاریخ ابلاغ قانون حمایت قضایی و بیمه‌ای از محیط‌بانان می‌گذرد، هیچ گزارشی از سوی دولتمردان مبنی بر نحوه اجرای آن ارائه نشده است؟»

همچنین جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: امسال با توجه به افزایش رقم بودجه سازمان حفاظت محیط زیست و مستقل شدن یگان حفاظت در مباحث تخصیص، شاهد اعتبارات و اتفاقات خوبی در حوزه‌ محیط‌بانی کشور باشیم.

قرار است به زودی یک سریال از تلویزیون ایران درباره نقش محیط بانان این کشور در حفظ محیط زیست پخش شود.

کشته شدن دو محیط بان زنجانی در ۱۶ فروردین و کشف پیکر آن‌ها یک روز بعد از این‌که هدف گلوله سلاح جنگی شکارچیان غیرمجاز قرار گرفته بودند، بار دیگر انتقادها نسبت به بی‌توجهی در مقابل حافظان منابع طبیعی و زیستی را بیشتر کرد.

همچنین ادامه‌دار بودن چالش‌ها و مشکلاتی که محیطبانان ایران سال‌هاست با آن‌ها دست به گریبانند، صدای متولیان این حوزه را هم درآورده است.