معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از تأثیرگذاری ادامه‌یافتن آموزش غیرحضوری مدارس ایران بر بالارفتن آمار ترک تحصیل دانش‌آموزان خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی کاظمی روز دوشنبه ۲۴ بهمن در این باره گفت: «نرخ گذر تحصیلی دانش‌آموزان از پایهٔ نهم به پایهٔ دهم کاهش یافته است، البته برخی از دانش‌آموزان در آموزش غیرحضوری ظاهراً در کلاس درس حضور داشتند اما زمانی که آموزش حضوری شد، به مدارس برنگشتند.»

معاون وزارت آموزش و پرورش با ذکر این‌که «آموزش مجازی و غیرحضوری مدارس در افزایش آمار ترک‌تحصیل بی‌تأثیر نبوده است»، افزود که «اگر آموزش غیرحضوری ادامه یابد یکی از تبعات آن افزایش میزان ترک تحصیل دانش‌آموزان و دشوارشدن بازگشت به مدرسه، افت یادگیری و بالتبع کاهش انگیزهٔ دانش‌آموزان برای ادامهٔ تحصیل خواهد بود».

او همچنین از وجود «۹۶۰ هزار» دانش‌آموز خارج از مدرسه در ایران خبر داد، اما گفت که اطلاعات سامانه‌های مختلف در حوزهٔ شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل تاکنون تجمیع نشده است.

به‌گفتهٔ این مقام دولتی، «مشکلات فرهنگی و اقتصادی و ازدواج» از دلایل مهم در ترک‌تحصیل دانش‌آموزان است.

این آمار از سوی محمدمهدی کاظمی در حالی بیان می‌شود که اصغر باقرزاده، معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش، روز ۱۵ مرداد آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در کشور را بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر اعلام کرده بود.

او «نداشتن اینترنت، عدم دسترسی به آموزش از راه دور، یا اجبار به کار کردن دانش‌آموزان» را از مهم‌ترین دلایل بازماندن آن‌ها از تحصیل اعلام کرده و گفته بود که این پدیده در دوران کرونا شدت گرفت.

روز بیست و هفتم دی، روزنامه فرهیختگان در گزارشی نوشت با وجود گذشت چهار ماه از سال تحصیلی در ایران، دانش‌آموزان «تنها ۳۸ روز» به مدرسه رفتند.

بر اساس این گزارش، یکی از دلایل تعطیلی مدارس در این ماه‌ها اعتراضات سراسری در شهرهای ایران بوده است.

اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران که پس از مرگ مهسا امینی رخ داد، به مدارس نیز کشیده شد و نه تنها شمار زیادی از دانش‌آموزان از آن حمایت کردند، بلکه به صورت کم‌سابقه‌ای، شماری از آنها مورد خشونت نیروهای امنیتی قرار گرفته و بازداشت و حتی کشته شدند.

در گزارش این روزنامه، مواردی چون آلودگی هوا، سرمای زیاد و بی‌سابقه، بارش برف و باران سنگین و شدید، گرد و غبار و بازی‌های تیم ملی در جام جهانی نیز از دیگر دلایل تعطیلی مکرر مدارس گزارش شده است.

تعداد روزهای تعطیلی مدارس تهران به دلایل مختلف همچنان در حال افزایش است و یک مقام ارشد وزارت آموزش و پرورش روز دوم بهمن از «مکاتبات متعدد محرمانه» در این باره خبر داد و درباره پیامدهای تعطیلی ادامه‌دار مدارس ابراز نگرانی کرد.

محمد محمدی، مدیر کل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش به خبرگزاری تسنیم گفت که این وزارتخانه در پی این مکاتبات، «منتظر توجه» مقام‌های دولتی «به آموزش و تربیت دانش‌آموزان» است.

محمدی با تاکید بر این که «عمیقاً نگران وضعیت تعطیلی مدارس هستیم»، افزود: «دانش‌آموز دبستانی اگر چند روز تعطیل باشد، هنگامی که به مدرسه مراجعه می‌کند، معلم دوباره باید دانش‌آموزان را آماده کند و ادامه‌دار شدن تعطیلات، خانواده‌ها را نیز با مشکلات متعددی مواجه کرده است.»