در حالیکه شمار کشتهشدگان اعتراضات به کودتای نظامی در میانمار (برمه سابق) به بیش از ۶۰۰ نفر رسیده است، حکومت نظامیان این کشور روز جمعه ۲۰ فروردین وعده داد که ظرف «دو سال آینده» انتخاباتی جدید برگزار خواهد کرد.
سخنگوی حکومت نظامیان میانمار روز جمعه در نشستی خبری اعلام کرد که کشور در حال بازگشت به «روال عادی» است و بهزودی فعالیت بانکها و وزارتخانههای دولتی نیز بهطور کامل از سر گرفته خواهد شد.
ژنرال زاو مین تون مدعی شد که از شدت اعتراضات کاسته شده است و دلیل آن را «همکاری مردمی که خواهان صلح هستند» عنوان کرد. او از مردم خواست که به همکاری با نیروهای امنیتی ادامه دهند و آنها را یاری کنند.
سخنگوی حکومت نظامیان همچنین شمار کشتهشدگان اعتراضات اخیر را ۲۴۸ نفر اعلام کرد و منکر استفاده از سلاحهای خودکار بهدست نیروهای امنیتی شد.
این سخنان در حالی بیان میشود که گزارشهای رسیده از میانمار حاکی از تداوم سرکوب سنگین اعتراضات در شهرهای مختلف و درگیریهای شدید میان نیروهای مسلح این کشور و معترضان به کودتای نظامی است.
شاهدان عینی و رسانههای محلی میانمار روز جمعه گزارش دادند که در جریان درگیری مسلحانه نیروهای امنیتی با معترضان در شهرستان باگو در نزدیکی استان یانگون، دستکم ۱۰ نفر کشته شدند.
یک بولتن خبری آنلاین در میانمار نیز شمار کشتهشدگان روز جمعه را دستکم ۲۰ تن اعلام کرده است.
با این حال، رسانهها میگویند بهدلیل حضور گسترده نیروهای امنیتی در محل درگیری، تایید آمار دقیق کشتهشدگان در حال حاضر ممکن نیست.
از زمان وقوع کودتای نظامی در روز نخست فوریه (۱۳ بهمنماه) و برکناری آنگ سان سوچی، رهبر غیر نظامی دولت منتخب میانمار، این کشور صحنه اعتراضات مردمی بوده است.
تازهترین آمار یک نهاد مستقل حقوق بشری نشان میدهد که در این مدت، بیش از ۶۰۰ غیر نظامی در جریان درگیری معترضان با نیروهای مسلح این کشور کشته شدهاند.
بهعلاوه، بیش از ۲۸۰۰ نفر نیز در جریان این درگیریها بازداشت شده و حکم بازداشت صدها نفر نیز صادر شده است. در این میان نام برخی چهرههای مشهور نظیر هنرمندان عرصه موسیقی و سرگرمی این کشور به چشم میخورد.
واکنش دولت جو بایدن به سرکوب سنگین مردم در میانمار
همزمان با تلاش برای صدور قطعنامه بهمنظور اعمال فشار بر حکومت نظامیان میانمار، دولت آمریکا روز جمعه خواستار اقدام فوری شورای امنیت در همین زمینه شد.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده، در نشست شورای امنیت تاکید کرد که حکومت نظامیان میانمار باید هزینه «اقدامات وحشتناک» خود را بپردازد. او سعادت و ثبات منطقه را منوط به اقدام فوری شورای امنیت دانست.
روز گذشته نیز، وزارت خزانهداری آمریکا یک موسسه وابسته به دولت میانمار را که در زمینه تجارت سنگهای گرانبها فعالیت میکند، تحریم کرد؛ این جدیدترین مورد از اقدامات تنبیهی دولت جو بایدن در واکنش به کودتا در میانمار است که منابع درآمد حاکمان نظامی این کشور را هدف قرار میدهد.
علاوه بر آمریکا، سایر کشورهای قدرتمند غربی نیز تاکنون چندین شبکه از شرکتهای اقتصادی وابسته به حکومت، چند نهاد نظامی و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح میانمار را تحریم کردهاند. با وجود این، رهبران حکومت نظامی میانمار هنوز به این فشارها واکنشی نشان ندادهاند.