پلیس بلغارستان میگوید چهار مظنون را در ارتباط با یک حادثه مرگبار قاچاق انسان در این کشور دستگیر کرده است.
اجساد ۱۸ پناهجو جان باخته عمدتا از افغانستان از جمله یک کودک در یک کامیون رها شده در نزدیکی صوفیه پایتخت بلغارستان کشف شده است.
وزارت کشور بلغارستان روز جمعه در بیانیهای گفته است این کامیون حامل چوب و پناهجویان «غیرقانونی» بوده و در کوپههای کامیون پنهان شده بودند. کامیون در نزدیکی روستای لوکورسکو در حومه صوفیه پیدا شد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده که مقامهای این کشور در مورد هویت پناهجویان ابراز نظری نکردهاند اما رسانههای بلغارستان هویت این پناهجویان را عمدتا از افغانستان گفته اند.
در همین حال، وزارت خارجه طالبان در مورد این حادثه در بیانیهای گفته است «یکبار دیگر از همه افغانها میخواهد تا زندگی خویش را با انتخاب راههای غیرقانونی و قاچاقی مهاجرت به خطر نیاندازند.»
این بیانیه همچنین «از تمامی نهادهای بینالمللی و بهویژه از کشور میزبان میخواهیم که قاچاقچیان انسان را همواره باعث جانباختن انسانها میشوند، دستگیر نموده و به پنجهٔ قانون بسپارند.»
پس از روی کار آمدن طالبان، موج پناهجویان به سمت کشورهای همسایه و اروپا شدت گرفته است.
به گزارش رویترز، بوریسلاو سارافوف، رئیس سرویس تحقیقات ملی بلغارستان به خبرنگاران گفت که برخی از مهاجران خفه شدند.
او به خبرنگاران گفت که مهاجران به طورغیرقانونی از مرز با کشور همسایه ترکیه عبور کرده و به مدت دو روز در جنگل پنهان شده بودند، بعد در کامیونی در نزدیکی شهر یامبول در جنوب شرقی بلغارستان سوار کامیون شدند.
آسن مدژیدیف، وزیر بهداشت، نیز گفته که ۳۴ مهاجر از جمله پنج کودک سریعا به بیمارستانهای صوفیه منتقل شدند و وضعیت برخی از آنها «وخیم اما پایدار» است.
او به خبرنگاران گفته است «کسانی که در این کامیون حبس شده بودند، با کمبود اکسیژن مواجه شدند. آنها یخ زده و خیس بودند و چندین روز است که چیزی نخوردهاند.»
یک مقام ارشد پلیس گفته که یکی از چهار نفر بازداشت شده قبلا به اتهام قاچاق انسان محکوم شده بود.
بلغارستان، کشوری در حوزه بالکان با ۷ میلیون نفر جمعیت از فقیرترین کشورهای عضو اتحادیه اروپاست، که در مسیر اصلی مهاجران خاورمیانه و افغانستان قرار دارد که برای رسیدن به اروپا از ترکیه وارد این کشور میشوند.
بلغارستان یک حصار سیم خاردار در امتداد مرز ۲۵۹ کیلومتری خود با ترکیه کشیده است، اما با کمک قاچاقچیان محلی انسان، بسیاری از مهاجران هنوز موفق به ورود به آن می شوند.