اسرائیل و امارات متحده عربی روز دوشنبه اول اسفند از نخستین شناور پیشرفته بدون سرنشین که به‌طور مشترک ساخته‌اند، رونمایی کردند.

این شناور مجهز به حسگرها و سامانه‌های عکس‌برداری پیچیده برای نظارت، شناسایی و کشف مین‌های دریایی، با همکاری کنسرسیوم دفاعی امارات و صنایع نظامی اسرائیلی طراحی و ساخته شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ساخت این شناور نشان از روابط نظامی رو به رشد اسرائیل و امارات، از جمله برای مقابله با تهدیدات دریایی در خلیج فارس است.

از این شناور در جریان دو نمایشگاه «آیدکس ۲۰۲۳» برای دفاع هوایی و «ناودکس ۲۰۲۳» برای دفاع دریایی، که همزمان از روز اول اسفند در امارات آغاز به کار کرده‌اند، رونمایی شد.

اُورِن گووتر، یکی از مقامات اسرائیلی در نمایشگاه «ناودکس ۲۰۲۳» که پیشتر کاپیتان نیروی دریایی کشورش بوده است، گفت این پروژه مشترک مجموعه‌ای از توانمندی‌ها و نقاط مشترک صنایع نظامی دو کشور را نمایندگی می‌کند.

به گفته این مقام نظامی پیشین، اسرائیل همچنین به امارات کمک خواهد کرد تا قابلیت‌های دریایی خود را بهبود بخشد.

صنایع نظامی اسرائیلی «رافائل» هفته گذشته اعلام کرد که دفتر نمایندگی دائم خود را در ابوظبی، پایتخت امارات، دایر کرده است.

از دو سال و نیم پیش که اسرائیل و امارات روابط خود را عادی‌سازی کردند، توافق‌های نظامی متعددی بین دو کشور امضا شده است.

کاپیتان گوتر گفت که شناورهای ساخت دو کشور با تهدیدات در حوزه امارات و یا در ماورای آن، مقابله خواهند کرد.

کارشناسان شرکت‌های بین‌المللی امنیت دریایی تاکید دارند که همکاری اسرائیل و امارات ماهیت امنیتی دارد و برای مقابله با تهدیدات راکتی و پهپادی ایران علیه کشتی‌رانی در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان شکل گرفته است.

یک شرکت امنیت دریایی بریتانیایی، «آمبر اینتلیجینس»، هفته گذشته اعلام کرد که پهپادهای جمهوری اسلامی ایران روز ۲۱ بهمن همزمان به نفتکش یک بازرگان اسرائیلی و دو کشتی تجاری اماراتی در آب‌های دریای عرب حمله کردند.

نخست‌وزیر اسرائیل روز ۳۰ بهمن گفت که این حمله کار ایران بوده که «یک بار دیگر امنیت کشتی‌رانی آزاد در آب‌های بین‌المللی را به مخاطره انداخته است».