یک روز پس از آن که روزنامه سازندگی در پی زدن تیتر «طغیان گوشت» توقیف شد، رسانهها در ایران روز سهشنبه، دوم اسفند، از اجرای طرح برخورد با «گرانفروشی گوشت قرمز در سراسر ایران» خبر دادند.
خبرگزاری ایسنا به نقل از مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی در وزارت جهاد کشاورزی گفت: «بر اساس مصوبه قرارگاه امنیت غذایی طرح برخورد با گرانفروشی گوشت قرمز در سراسر کشور آغاز شده است. در گزارش میدانی امروز از فروشگاههای عرضه گوشت در تهران، بر اساس فاکتورهای خرید، طرح نظارت را اجرایی کردهایم.»
بنا بر اعلام پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی «در صورت مشاهده عدم رعایت سود مصوب قانونی توسط فروشندگان گوشت قرمز، با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت».
در روزهای گذشته اخباری مبنی بر افزایش قیمت گوشت قرمز به کیلویی ۵۰۰ هزار تومان منتشر شده است، قیمتی که ابتدا از طرف چند مقام مسئول تکذیب شد و همین باعث شد که بسیاری از کاربران رسید خرید گوشت خود را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند.
فروش گوشت قرمز به ازای هر کیلو نیم میلیون تومان همزمان است با کمبود در بازار گوشت در ایران که حدود یک ماه است ادامه دارد و وعده دولت ایران برای تامین گوشت در بازار هنوز عملی نشده بود.
با وجود این مسعود امرالهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، به صداوسیما گفت: «تا امروز ۳۰۰ تن گوشت برای تنظیم بازار وارد شده و با کمک بخش خصوصی در حال تأمین نیاز بازار داخل هستیم.»
یکی از مشکلات بازار گوشت در ایران به کاهش تولید در کشور مرتبط است.
افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک، گفته است: «تولید ما در بهار ۱۴۰۱ بسیار خوب بوده است در پایان بهار ۷۳ میلیون راس دام زنده داشتیم که ۵۵ میلیون راس آن گوسفند بوده، در پایان پاییز افتی را در تعداد دام داشتیم حدود ۱۱ میلیون راس تعداد دام حد فاصله بهار تا پاییز کاهش پیدا کرده است.»
علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی کشور، نیز درباره دلیل گرانی گوشت در چند روز اخیر گفت: «عرضه دام زنده کم شده و همین امر نرخ آن را افزایش داده و از هر کیلو ۹۰ هزار تومان به ۱۶۰ هزار تومان رسانده است.»
وی توضیح داد: «بخشی از چالش به گرانی غذای دام بازمیگردد، به طوری که در شش ماه نخست سال دامداران توانایی نگهداری دام را نداشته و دامها به مقدار زیادی ذبح شدند. مشکل دیگر به قاچاق دام زنده از مرزهای غرب و جنوب کشور بازمیگردد. البته در این زمینه از قبل هشدار داده شد که کمبود دام در شش ماه دوم تنش بازار را به دنبال خواهد داشت. دامدار دام خود را به دلار عرضه میکند و با تامین جو کیلویی ۱۳ هزار تومانی، یونجه ۹ هزار تومانی، کاه ۶ هزار تومانی راغب نیست محصول خود را به تومان به فروش برساند.»