عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران گفته است، آمریکا در شش هفته آینده، برای بازگشت به برجام باید ۱۵۰۰ تحریم را رفع کند؛ در غیر این صورت به گفته او وضعیت «دشوار» می‌شود.

عباس عراقچی در مصاحبه با صدا و سیمای جمهوری اسلامی درباره اهمیت مهلت زمانی ۶ هفته گفت: «برای ما بیش از آنکه انتخابات اهمیت داشته باشد، این مهم است که ما با آژانس انرژی اتمی توافقی سه ماهه انجام داده‌ایم که یک ماه و نیم از آن گذشته و یک ماه و نیم دیگر از آن باقی مانده است.»

نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان ایران و آلمان، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و اتحادیه اروپا روز جمعه پس از چهار روز در وین، پایتخت اتریش، به پایان رسید.

ایالات متحده نیز به صورت غیرمستقیم در مذاکرات برای احیای برجام در وین حضور داشت.در همین راستا، دیپلمات‌های اروپایی محتوای این مذاکرات را به آنها منتقل می‌کردند.

عباس عراقچی در این مصاحبه تاکید کرده است: «ما خواهان رفع کامل تحریم‌ها هستیم؛ این شامل تحریم‌هایی می‌شود که در دوران ترامپ وضع شده است و همه تحریم‌های برجام را نیز شامل می‌شود.»

مذاکره کننده ارشد ایران تصریح کرد، خواست تهران لغو کامل تحریم‌ها در «یک مرحله» است.

روز گذشته یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نام او فاش نشد به خبرنگاران گفت٬ پافشاری ایران بر لزوم رفع تمام تحریم‌های دوران ترامپ می‌تواند مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام را به بن‌بست بکشاند.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده بود که آمریکا آماده برداشتن تحریم‌های ناسازگار با برجام است، اما تحریم‌های به گفته او «مشروع» همچنان پابرجا خواهد ماند.

قرار است این هفته دیپلمات‌های کشورهای عضو برجام و ایالات متحده بار دیگر راهی وین می‌شوند تا درباره نحوه بازگشت آمریکا به این توافق و اجرای کامل تعهدات برجامی ایران گفت‌وگو کنند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته گفته بود که ایالات متحده در راستای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام، آماده برداشتن گام‌های لازم و تحریم‌های ناسازگار با این توافق است.

وی با این حال افزوده بود که ماهیت دقیق هرگونه رفع تحریم، به «دیپلماسی» بستگی دارد و آمریکا هیچ‌گونه مشوق یک‌جانبه‌ای به ایران نخواهد داد تا این کشور به پایبندی به تعهداتش برجامی خود بازگردد.

بر اساس توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برجام در سال ۱۳۹۴، ایران پذیرفت بسیاری از فعالیت‌های اتمی خود را متوقف کند و در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن لغو یا تعلیق شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در اردیبهشت ۱۳۹۷ با خروج از برجام، خواستار توافق گسترده‌تری با ایران بود که بتواند علاوه بر اصلاح این توافق، فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران را نیز در بر بگیرد.

در همین راستا، دولت دونالد ترامپ برای آوردن ایران به پای میز مذاکره از سال ۲۰۱۷ با سیاست«فشار حداکثری» تحریم‌های گسترده‌ای را علیه تهران اعمال کرده است.

در مقابل جمهوری اسلامی ایران از مذاکره با دولت ترامپ خودداری کرد و در واکنش به تحریم های آمریکا از نیمه اردیبهشت ۹۸، همزمان با سالگرد خروج دولت دونالد ترامپ از برجام، طی مراحل گوناگون از تعهداتش در چارچوب برجام عدول کرده است.