روزنامه بریتانیایی گاردین در مصاحبه‌ٔ تازه‌ای که با یکی از افراد زخمی‌شده در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» انجام داده، جزئیاتی از نوع برخورد مأموران حکومتی جمهوری اسلامی با معترضان را روایت کرده است.

این گزارش که روز شنبه ۱۳ اسفند منتشر شد، مصاحبه‌ای است با یک مرد پرستار ایرانی-بریتانیایی که در ماه اکتبر برای دیدار خانواده به ایران رفته بود اما پس از اعتراض به تعرض مأموران به یک دختر نوجوان در خیابان شریعتی تهران، خود هدف تیراندازی مأموران قرار گرفت.

این شهروند ایرانی-بریتانیایی که اکنون در بریتانیا به‌سر می‌برد و به دلایل امنیتی خواسته نامش فاش نشود، توضیح داده است که نیروهای حکومتی قصد کشتن او را داشتند و به او «تا سرحد مرگ» با تفنگ‌های نیمه‌خودکار ساچمه‌ای تیراندازی کرده‌اند.

دو پزشک ارشد بریتانیایی هم که او را در بیمارستان دیده‌اند، تأیید کرده‌اند که جراحات وی با گزارش‌های او از آنچه اتفاق افتاده، مطابقت دارد.

به‌گفتهٔ این پرستار، او زمانی که متوجه شد قادر به کمک به دختر مورد تعرض نیست، در حال دورشدن از مأموران بود اما یکی از مأموران لباس‌شخصی با باتون او را زده و درحالی که بی‌دفاع روی زمین افتاده بود، مأموران دیگر با سلاح‌های ساچمه‌ای و از نزدیک هفت خشاب را در نقاط مختلف بدن او خالی کردند.

به‌گفتهٔ این شهروند زخمی، مأموری نیز صورت او را نشانه رفت که او با بالا بردن بازوی خود توانست از صورت خود محافظ کند و گلوله‌ها به پشت بازوی او خورد.

این شهروند ایرانی-بریتانیایی سپس با کمک شماری از معترضان خود را به منزلی می‌رساند که در آن، آشنایان او در کادر درمانی به‌طور مخفی ۱۷ ساعت و نیم را به درمان او می‌پردازند. این فرد زخمی سپس با گذرنامهٔ بریتانیایی‌اش از ایران خارج شده و در بریتانیا نیز دو عمل سنگین جراحی از سر گذرانده اما هنوز پنج گلوله در بدن او باقی مانده است زیرا برداشتن آن‌ها ممکن است اعصاب حیاتی‌اش را به خطر بیندازد.

ریچارد کوپر، مشاور ارتوپدی که جراحات این پرستار را در بریتانیا مشاهده کرده، در نامه‌ای که به رؤیت گاردین رسیده می‌گوید که نوع تیراندازی‌ها به‌وضوح نشان می‌دهد نیروهای امنیتی ایران قصد کشتن او را داشته‌اند.

فرد قربانی نیز در این مصاحبه توضیح داده است که هم در زمان تیراندازی‌ها و هم در جریان درمان «فاصلهٔ زیادی با مرگ نداشته» و می‌افزاید که «من این رفتار با یک معترض غیرمسلح و غیرخشونت‌آمیز مانند خودم را معادل جنایت جنگی می‌دانم».

پیش از این نیز ویدئوهای متعددی از شلیک مستقیم به معترضان در مناطق مختلف ایران و گزارش‌های پزشکی قانونی مندرج در گواهی فوت شماری از کشته‌شدگان مبنی بر مرگ به دلیل ضرب و جرح با جسم سخت، منتشر شده است.

علاوه بر این شمار زیادی از افرادی که با شلیک گلوله ساچمه‌ای، یک یا هر دو چشم خود را از دست داده‌اند، با انتشار تصاویر و روایت‌های خود از آن‌چه بر آن‌ها گذشته است، از خشونت علنی و شدید مأموران امنیتی گزارش داده‌اند.

با وجود تمامی این شواهد، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌ان‌ان که قسمت‌هایی از آن روز چهارشنبه ۱۰ اسفند منتشر شد، به‌کلی کشتن معترضان به‌دست مأموران پلیس و امنیتی با شلیک گلوله یا هر طریق دیگری را رد کرد و مدعی شد که پلیس «اصلاً حق تیر نداشت».

این در حالی است که در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی»، بر اساس آمار منابع حقوق‌بشری، بیش از ۵۰۰ معترض ازجمله ده‌ها کودک به‌دست نیروهای حکومتی و اغلب با شلیک مستقیم گلوله کشته‌ شده‌اند.