کاهش قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد ایران در دو روز ذشته نیز ادامه یافت و در روز سهشنبه به ۴۹ هزار و ۵۰ تومان رسید.
بر اساس گزارش وبسایتهای غیررسمی که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت میکنند، نرخ برابری پوند
بریتانیا در روز سهشنبه ۵۹ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام شد و هر یورو با قیمت ۵۲ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شد.
به نظر میرسد، به گفته تحلیلگران بازار، تحولات سیاسی اخیر بر سر فعالیت هستهای ایران سبب کاهش قیمت ارزهای خارجی در ایران شده است.
همچنین دیپلماتهای غربی روز دوشنبه، ۱۵ اسفند، به خبرگزاری فرانسه اطلاع دادند که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به خاطر عقبنشینی ایران و تعهداتی که در پی سفر اخیر مدیرکل آژانس به این کشور داده است، قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی صادر نمیکند.
در روز سهشنبه قیمت سکه هم کاهش داشت و هر سکه به قیمت ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشود. سکه طرح قدیم نیز ۲۴ میلیون تومان فروخته شده و بهای هر قطعه نیمسکه نیز ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
یک روز پیشتر، دوشنبه، مرکز پژوهشهای مجلس سیاستهای ارزی دولت را از عوامل اصلی جهش نرخ ارز و تشدید بحران ارزش پولی ملی در کشور عنوان کرده بود.
این گزارش با اشاره به رسیدن نرخ دلار به «رقم غیر قابل باور ۶۰ هزار تومان» در روز ششم اسفند تصریح کرده بود که اولین و مهمترین سیاست ارزی اشتباه، اعلام تثبیت نرخ ارز در سامانه نیما بود.
روزنامه ایران، وابسته به دولت ایران، در پی کاهش قیمت نرخ ارز در گزارشی نوشت: «افزایش اختیارات بانک مرکزی در مهار ارز میتواند نرخ دلار را بیشتر از این کاهش دهد و حتی شاهد ورود دلار به کانال ۴۵ هزار تومانی هم باشیم.»
این روزنامه در ادامه به نقل از کامران سلطانیزاده، دبیرکل کانون صرافان نوشت: «تصمیم بانک مرکزی مبنی بر اینکه خرید ارز صادراتی پتروشیمیها و معدنیها از سوی صرافیهای غیربانکی مجاز شد بهتنهایی توانست روند قیمتی دلار را معکوس کند تا شاهد کاهش قیمت در بازار باشیم.»
همزمان با کاهش قیمت دلار در بازار خودرو هم قیمتها قدری فروکش کرده و روز سهشنبه قیمت پراید با کاهش دو میلیون تومانی به ۲۹۸ میلیون تومان رسید.