اداره امور سایبری دولت چین اعلام کرده است که در آستانه صدمین سال تشکیل حزب کمونیست چین، خط تماس ویژه ایجاد کرده تا شهروندان هر پیامی حاوی «ضدیت با حزب حاکم و انتقاد از دستاوردهای شگرف فرهنگ سوسیالیستی» در شبکه‌های اجتماعی را به دولت گزارش دهند.

ژوئیه امسال صدمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست چین است و دولت چین می‌گوید با «نیهیلست‌های تاریخی» برخورد خواهد کرد.

دولت چین اصطلاح نیهیلست‌ها یا پوچ‌گرایان تاریخی را به کسانی اطلاق می‌کند که منتقد تاریخ و عملکرد حزب کمونیست چین هستند.

اداره امور سایبری چین می‌گوید برخی‌ها با «انگیزه‌های پنهانی» در حال انتشار و ارائه اطلاعات «گمراه‌کننده و پوچ‌گرایانه تاریخی، نفی، تحقیرکننده و تحریف بدخواهانه» درباره حزب کمونیست چین در فضای مجازی هستند.

این گزارش اظهار امیدواری کرده است که اکثریت کاربران اینترنتی در نظارت دولتی بر فعالیت‌های مجازی با دولت همکاری کنند و انتشار اطلاعات «زیان‌آور» را گزارش دهند.

چین یکی از بسته‌ترین فضاهای اینترنتی در جهان را دارد و دولت این کشور به شدت بر فضای مجازی نظارات می‌کند.

گزارشگران بدون مرز در رده‌بندی آزادی رسانه‌ها در جهان، چین را در رده ۱۷۷ از ۱۸۰ کشور قرار داده است. تنها کره شمالی، ترکمنستان و اریتره وضعیت بدتری نسبت به چین دارند.

روز گذشته، محمود نبویان، نائب رئيس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران ابراز امیدواری کرده بود که در چارچوب سند همکاری ایران و چین، جمهوری اسلامی بتواند کنترل فضای مجازی ایران را به طور کامل بر عهده بگیرد.

این نماینده مجلس از اِعمال حاکمیت بر فضای مجازی و «موتورهای جستجوگر، پیام‌‌رسان‌های اجتماعی و پست الکترونیک» به عنوان موارد مدنظر نام برده است.

جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس رده‌بندی سازمان گزارشگران بدون مرز، در زمینه آزادی رسانه‌ها رتبه ۱۷۳ از ۱۸۰ کشور را دارد و یکی از بسته‌ترین کشورها در زمینه فضاهای اینترنتی است.

با وجود چنین وضعیتی، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به تازگی گفته است که فضای مجازی ایران «ول است» و باید مدیریت و کنترل شود.