رئیس ستاد مقابله با کرونا در سازمان هواپیمایی ایران گفت که «مسافران با مبدا بریتانیا بعد از سفر به چند کشور باز هم از یک کشور ثالث نمیتوانند وارد ایران شوند.»
حسن خوشخو روز شنبه، ۲۰ دیماه، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا همچنین گفت: «ورود مسافر مبتلا به ویروس جهشیافته از بریتانیا به ایران قبل از اعمال ممنوعیت پروازی به این کشور بوده است.»
بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی، پروازهای بین ایران و بریتانیا از روز اول دیماه به حالت تعلیق درآمد، در حالی که سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، ۱۶ دیماه ورود «اولین مورد» ویروس کرونای جهشیافته به ایران را تأیید کرد.
بر این اساس به نظر میرسد با توجه به تشخیص دیرهنگام وزارت بهداشت ایران از ورود ویروس جهشیافته به کشور یا تعداد بیشتری از افراد تاکنون به ویروس جدید مبتلا شدهاند یا مقامات وزارت بهداشت از ارائه اطلاعات واقعی در این باره طفره میروند.
پنهانکاری مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره کرونا تاکنون مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و حتی برخی مقامات وزارت بهداشت ایران از جمله معاون مستعفی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ایران بوده است.
از انکار وجود ویروس کرونا در کشور تا ماهها پس از ورود آن در زمستان سال گذشته تا آمار مهندسیشده، از جمله مواردی است که منتقدان در این باره مطرح میکنند.
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا روز سوم دیماه با اشاره به قدرت سرایت بسیار بالای نوع جهشیافته ویروس کرونا گفته بود: «این احتمال وجود دارد که پیک اخیری که در کشور وجود داشته و شاهد سرایت گسترده کرونا بودیم همین ویروس جهشیافته بوده و از قبل وارد کشور شده بود.»
خانم محرز دو روز بعد در رد این اظهارنظر گفت که «هیچ مدرکی در این باره به دست نیامده است».
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، کسانی که به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا میشوند به طور متوسط آن را به ۱.۵ نفر انتقال میدهند، حال آن که این میزان در مورد ویروس قبلی کرونا ۱.۱ نفر بود.
این نهاد وابسته به سازمان ملل اما میگوید هیچ نشانهای به دست نیامده که نوع جدید ویروس کرونا از نوع قبلی شدیدتر یا کشندهتر باشد.