اربیل (کوردستان٢٤) – وزیر امور خارجه آلمان در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر اقلیم کوردستان تاکید کرد که اقلیم به یک مرکز مهم سرمایهگذاری تبدیل شده است.
مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کوردستان و آلینا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، امروز چهارشنبه پس از نشستی در اربیل، پایتخت اقلیم کوردستان، یک کنفرانس مشترک خبری برگزار کردند.
در این کنفرانس خبری، آلینا بائربوک ضمن قدردانی از نخست وزیر اقلیم کوردستان به خاطر استقبال از وی، اظهار داشت:” خوشحالم که امروز با شما دیدار و تبادل نظر داشتم، من در ابتدا میخواهم قلبا از شما قدردانی کنم که به زلزلهزدگان ترکیه کمک کردید، اقلیم کوردستان از همسایگانی بوده که در شرایط امنیتی دشوار به ترکیه کمک کرد و این در سطح جهان کمنظیر بود و انعکاس گستردهای داشت. همچنین حدود یک میلیون آواره یورش داعش در اقلیم کوردستان زندگی میکنند و صدها هزار شهروند سوریهای که در اثر جنگ داخلی کشور خود را ترک کردهاند، ساکن اقلیم کوردستان هستند و اینجا پناهگاه آنها شده است که خود کاری بزرگ و قابل احترام و شایسته قدردانی است”.
بائربوک افزود:”در سال ٢٠١٤ حدود ٨٠٠ میلیون یورو به اقلیم کوردستان اختصاص دادیم و میخواهیم به ایفای نقش خود در اقلیم ادامه بدهیم”.
و نیز تاکید کرد:”اقلیم کوردستان برا ی ایزدیها هم پناهگاه شده و شنیدهایم که قصد بستن اردوگاه آوارگان را دارند، ما فکر میکنیم که چنین کاری باید برنامه ریزی شده و با دقت انجام شود، تا زنان و کودکان دوباره آواره نشوند و ناچار به زندگی در مکان نا امن نشوند، ما مدتی پیش جنایت علیه ایزدیها را به عنوان نسلکشی به رسمیت شناختیم”.
وزیر امور خارجه آلمان، با تاکید بر اینکه هنوز تهدیدات داعش ادامه دارند، گفت:”ما از رویارویی با داعش حمایت میکنیم و آموزشهای نظامی آلمان به نیروی پیشمرگ ادامه خواهند داشت، در هفت سال گذشته آلمان مبلغ ٥٠ میلیون یورو در این زمینه اختصاص داده است”.
همچنین اربیل را یک مرکز مهم سرمایهگذاری و تبادلات فرهنگی آلمان و عراق دانست و یادآور شد که موسسه گوته در اقلیم کوردستان دفتر نمایندگی باز کرده است و در هفت مدرسه اقلیم کوردستان زبان آلمانی آموزش داده میشود و سنگ بنای موسسه فرهنگی آلمانی – فرانسوی در اربیل گذاشته شده و “این تبادلات، روابط ما را به پیش میبرند”.
خانم بائربوک خاطرنشان کرد که وجود هماهنگی بین همه بخشهای عراق به ویژه اربیل و بغداد برای آنها مهم است، به همین دلیل در هنگام بررسی احداث طرحها، این موضوع را در نظر میگیرند.
در این کنفرانس مشترک خبری، مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کوردستان نیز خطاب به آلینا بائربوک اظهار داشت:” از سوی مردم اقلیم کوردستان به خاطر به رسمیت شناختن جنایت علیه ایزدیها به عنوان نسلکشی از آلمان قدردانی میکنم که بیگمان کمک بزرگی بود به خواهران و برادران ایزدی، امیدوارم سایر کشورهای جهان نیز در این زمینه آلمان را سرمشق خود قرار دهند و نە تنها آن کشتار جمعی را به عنوان نسلکشی به رسمیت بشناسند، بلکه در آبادسازی شنگال و کمک به خواهران و برادران ایزدی نیز مشارکت کنند”.
آقای بارزانی گفت که آلمان در درهم شکستن تروریستهای داعش کمکهای بسیاری به اقلیم کوردستان داشته است و اعلام کرد که در نشست با خانم بائربوک موضوعهای تلاش برای بهبود وضعیت مردم و پیشبرد روابط با کشورهای دوست به ویژه آلمان را بر مبنای منافع مردم اقلیم کوردستان، بررسی کردهاند و از دولت آلمان خواسته است در راستای توسعه اقتصادی، کمکهای بیشتری به اقلیم کورستان داشته باشند “زیرا بر امنیت منطقه تاثیر مستقیم دارد”.
درباره آن دسته از زنان ایزدی هم که قربانی جنایات داعش شده و برخی از آنها که در اثر تجاوز جنسی بچهدار شدهاند، ابراز امیدواری کرد که جامعه ایزدی آنها را با آغوش باز بپذیرد تا بتوانند به خانوادههایشان برگردند.
نخست وزیر اقلیم گفت در صورتیکه پایبندی به سنتهای قبیلهای از پذیرش آنها جلوگیری کند، دولت اقلیم خانه آنها خواهد بود و امنیت و معیشت و هزینه کودکان آنها را بر عهده میگیرد و به کمک به آنها ادامه میدهد.
ایشان همچنین یادآور شد که اولین طرح دیجتالی کردن خدمات دولتی با همکاری یک شرکت آلمانی اجرایی شده است و آلمان در این زمینه به همکاری با اقلیم ادامه خواهد داد.