دوکتور ذاکره حکمت، زن افغانستانی ساکن ترکیه، برای دادخواهی از حقوق گروه‌های مهاجرین به حاشیه‌رانده شده و فعالیت در زمینه حقوق مهاجران، جایزه شجاعت وزارت خارجه آمریکا را به دست آورد. 

این جایزه، همه ساله از سوی وزارت خارجه آمریکا و به هدف قدردانی از زنانی که در سراسر جهان در باوجود خطر، از خودگذری کرده و از خود «شجاعت، قدرت و رهبری استثنایی» برای آوردن تغییر مثبت در جامعه نشان می‌دهند، اهدا می‌شود که امسال به دوکتور ذاکره حکمت و ۱۰ زن دیگر رسیده است.

مراسم اهدای جوایز شام روز چهارشنبه ۱۷ حوت۸ مارس و همزمان با روز جهانی زن با حضور آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه‌ی امریکا و جیل بایدن، بانوی اول این کشور در کاخ سفید برگزار شد.

در ویب‌سایت وزارت خارجه آمریکا در مورد دوکتور ذاکره حکمت آمده که بانو حکمت زاده ولایت غزنی افغانستان است که مدرسه را به‌گونه مخفیانه در دور اول حکومت طالبان به‌پایان رسانده و پس از به دست آوردن بورسیه ترکیه در سال ۲۰۱۸ به عنوان دوکتور طب فارغ‌التحصیل شده است. 

بانو حکمت پس از فعالیت‌های داوطلبانه در زمینه همکاری با مهاجران، انجمن غیرانتفاعی را زیر نام «انجمن همبستگی پناهندگان افغان» و به هدف دادخواهی از حقوق گروه‌های مهاجرین به حاشیه‌رانده شده ایجاد می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید پس از سقوط کابل به دست طالبان در ۲۰۲۱، دوکتور ذاکره حکمت به عنوان یکی از معدود رهبران زن کمک کرد تا شماری زیادی از شهروندان افغانستان به ویژه زنان، دختران و اقلیت‌ها به حمایت‌های پناهندگی دسترسی پیدا کنند. 

در کنار این، در این مراسم وزارت خارجه آمریکا، جایزه افتخاری مادلین آلبرایت به‌صورت نمادین به زنان و دختران معترض ایران اهدا شد.

جایزه سالانه شجاعت وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۰۷ ایجاد شد که تاکنون به بیش از ۱۸۰ زن از بیش از ۸۰ کشور جهان رسیده است.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید تمام برندگان این جوایز از حامیان حقوق بشر، برابری و برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان و دختران و تقویت صلح و شفافیت دولت‌ها در جهان بوده‌اند.