با وجود مخالفت دولت سوئیس، اکثریت اعضای شورای ملی (پارلمان) این کشور خواستار اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه حکومت ایران شدند.
در رایگیری که روز پنجشنبه، ۱۸ اسفند، در پارلمان فدرال سوئیس انجام شد، ۱۰۵ نماینده به طرحی در حمایت از مردم ایران رای مثبت و ۶۵ نماینده رای منفی دادند.
بر اساس این طرح، دولت سوئیس باید به طور کامل تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نهادها و مقامهای جمهوری اسلامی را که به دلیل نقض حقوق بشر در ایران اعمال شد، به اجرا بگذارد.
همچنین بر اساس این طرح، دولت سوئیس باید اقدامات «معقول و مناسب» را برای حمایت از جامعه مدنی ایران در مبارزه خود برای احقاق حقوق زنان و حقوق بشر اتخاذ کند.
اما دولت سوئیس با اجرای تحریمهای اروپایی علیه تهران مخالف است، موضوعی که رسانههای این کشور نیز بارها به آن اشاره کردهاند.
وزارت خارجه سوئیس پیشتر استفاده نامتناسب از زور توسط نیروهای پلیس جمهوری اسلامی علیه معترضان را محکوم کرده و خواستار رعایت حقوق بشر بهویژه در مورد زنان و دختران و آزادی بیان در ایران شده است.
اما، به نوشته رسانههای سوئیسی، دولت این کشور معتقد است که بِرن میتواند مستقیما به نفع حقوق بشر در ایران اقدام کند و این نقش باید بر تاثیر احتمالی تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی اولویت داشته باشد.
ده روز پیش، شورای ملی سوئیس در مراسم گشایش این دوره از فعالیت خود، با ۱۰۷ رای در مقابل ۷۱ رای، بیانیهای را در حمایت از دموکراسی و حقوق بشر در ایران به تصویب رساند.
مخالفت دولت سوئیس با اعمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی تنها چند روز پس از آن گزارش میشود که حضور سفیر این کشور در حرم شهر قم در حالی که چادر سیاه بر سر داشت، انتقاد گسترده ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی را برانگیخت.
در مقابل وزارت خارجه سوئیس بدون پاسخ به اتهام «مشروعیتبخشی» به رفتار حکومت علیه معترضان در ایران اعلام کرد که سفیر زن از مکانی مذهبی در قم دیدار کرده و به همین دلیل «پروتکل پوشش» در چنین مکانی را رعایت کرده است.