در ادامه هشدارهای مقام‌های رسمی، وزارت اطلاعات نیز از کشف آنچه «شبکه‌ها و تجهیزات خرابکاری برای عملیات» در شب چهارشنبه آخر سال نامید، خبر داد.

در اطلاعیه وزارت اطلاعات که دوشنبه شب منتشر شده، آمده نیروهای این سازمان «در روزهای گذشته…موفق به شناسایی و بازداشت چندین تیم تروریستی و کشف انواع مواد و ابزارهای انفجاری، نارنجک‌های دستی و خمپاره‌های دست‌ساز شدند.»

این وزارتخانه افزوده در روزهای گذشته، «تیم ۲۱ نفره از عناصر وابسته» به سازمان مجاهدین خلق، «شامل تعدادی از عوامل سابقه‌دار و زندانیان آزاد شده [این گروه] و عوامل عملیاتی آماده انجام اقدامات تروریستی» شناسایی و بازداشت شدند.

آن‌طور که وزارت اطلاعات ایران مدعی شده، بازداشت‌شدگان، «قصد اقدامات خرابکارانه‌ای همچون آتش زدن اموال عمومی، به ویژه اتوبوس‌ها در چهارراه‌های شلوغ و تخریب اموال خصوصی و پرتاب خمپاره‌های دست‌ساز را در برنامه داشتند».

«شناسایی و بازداشت یک هسته وابسته به گروهک‌های تروریستی منافقین و شبکه همکار آن در مشهد مقدس و کشف تعداد ۳۰۰ نارنجک دست ساز» و «کشف تعداد ۱۶۲ نارنجک دست‌ساز، بیسیم و مقادیر فراوانی مواد اولیه تولید نارنجک در یکی از شهرهای غرب کشور و دستگیری عوامل اصلی تهیه مواد پیش‌ساز بمب در آن شهرستان و مرتبطین آنها در تهران»، از دیگر بندهای این اطلاعیه است.

وزارت اطلاعات پس از مورد بازداشت‌شدگان در مشهد، نوشته «همه عناصر دستگیرشده دارای سابقه حضور مؤثر در اغتشاشات خیابانی پاییز گذشته هستند و علاوه بر تولید نارنجک‌های دستی پیش گفته، تعداد فراوانی کوکتل مولوتف تولید و انبار نموده و برنامه‌هایی برای ایجاد راهبندان‌های مصنوعی، حمله به مراکز خاص و انجام خرابکاری طراحی کرده بودند.»

این وزارتخانه همچنین مدعی «شناسایی کارگاه دیگری در یکی از شهرهای غرب کشور» شده که «علاوه بر تهیه، انبار نمودن و فروش غیرقانونی مواد منفجره، به تولید انبوه برخی مواد انفجاری می‌پرداخت.»

بخشی از این اطلاعیه به شهرهای شمال غرب و مناطق کردنشین ایران اختصاص دارد که در این بخش آمده، «دو کارگاه تولید بمب‌های دستیِ دارای ترکش در یکی از استان‌های شمالغرب کشور شناسایی و عامل اصلی و تعدادی از همکاران آن بازداشت شدند».

وزارت اطلاعات مدعی شده که «مقادیر فراوانی مواد شیمیایی پیش‌ساز بمب، مواد محترقه و بمب‌های بزرگ آماده انفجار و تجهیزات کارگاهی مرتبط نیز کشف و توقیف شده است.»

این وزارتخانه در بخش دیگری از این اطلاعیه، اصرار داشته بنویسد «اگرچه عوامل اصلی این پرونده از عناصر بومی استان فوق الاشاره هستند اما با متهمین متعددی در استان‌های غربی، شرقی و پایتخت کشور در ارتباط بودند که کلیه مرتبطین آنها شناسایی شده، تعدادی بازداشت و تعداد دیگری فعلاً تحت نظر قرار گرفته‌اند.»

به نظر می‌رسد وزارت اطلاعات در این بیانیه، تلاش کرده برای ایجاد رعب و پحشت از هرگونه حرکت اعتراضی در مراسم چهارشنبه سوری، هشدار دهد در سراسر ایران، افرادی را «فعلاً تحت نظر» قرار داده و امکان بازداشت آنها وجود دارد.

وزارت اطلاعات همچنین مدعی بازداشت شماری از اعضای گروه «دموکرات» و ضبط «۱۰ محموله نظامی شامل سلاح‌های کمری، نارنجک، مقادیر زیادی فشنگ و خشاب و اقلامی برای انجام جنگ روانی در شب چهارشنبه آخر سال» شده است.

این وزارتخانه آشکارا بازداشت‌شدگان را با اعتراضات پاییز ماه مرتبط دانسته و نوشته: «تروریست‌ها در ادامه جنگ ترکیبی و اغتشاشات پاییز گذشته و ناکامی سناریوی مرکزی خویش، اکنون شدیداً به دنبال آسیب‌رسانی به مردم و انتساب اقدامات جنایتکارانه خود به حافظان نظم و امنیت کشور هستند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی از به‌کار بردن واژگان اعتراض و اعتراضات خودداری کرده و معترضان را «اغتشاشگر» و حتی «تروریست» می‌نامند.

پیش از فرارسیدن آخرین چهارشنبه سال و روز چهارشنبه‌سوری، فضای مجازی فارسی‌زبان به استقبال این روز برای نشان‌دادن اعتراضات رفته و شماری از چهره‌های سرشناس، از جمله رضا پهلوی هم مراسم چهارشنبه‌سوری امسال را «فرصتی» معرفی کرده تا «نشان دهیم انقلاب بزرگ ملت ایران زنده است، و آتشی که نمیرد همیشه در دل ماست».

عباسعلی محمدیان، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز روز دوشنبه به مردم پایتخت ایران هشدار داد که مأموران تحت امرش در جریان جشن چهارشنبه‌سوری امسال قرار است از مأموران حکومتیِ لباس‌شخصی هم استفاده کنند.

فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی نیز در اطلاعیه‌ای مدعی شد پلیس «با شادی و شادمانی اجتماعی مخالف نیست»، اما «در صورت برهم خوردن نظم و آرامش عمومی وارد میدان» می‌شود.

پلیس هشدار داده «آن عده از افرادی که در شب چهارشنبه آخر سال اقدام به سلب آسایش عمومی و برهم زدن نظم جامعه نمایند، تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در بازداشت خواهند بود و خودروی رانندگان متخلف نیز تا همین تاریخ توقیف می‌گردد.»

سازمان اورژانس کشور نیز آماری از شمار آسیب‌دیدگان و کشته‌شدگان چهارشنبه‌سوری در اسفندماه منتشر کرده که از سوی همه خبرگزاری‌های داخلی، به ویژه رسانه‌های وابسته به دولت یا ارگان‌های نظامی، به طور ویژه پوشش داده شده‌اند.

قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران هم از آماده‌باش ۳۵۰۰ نفر از نیروهای این سازمان من در ۸۰۰ نقطه شهر تهران خبر داده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی باوجودی که ادعا می‌کنند موفق به کنترل خیابان‌ها شده‌اند، اما از احتمال حضور خیابانی معترضان در چارچوب یک مراسم سنتی، بیم داشته و تلاش دارند با هشدارهای مختلف، به ویژه به خانواده‌ها، احتمال حضور معترضان به ویژه جوانان در خیابان‌ها را کمرنگ‌ کنند.