صدر اعظم آلمان روز پنجشنبه ۲۵ اسفند در دیدار با نخست‌وزیر اسرائیل گفت ایران یک تهدید واقعی است و به همین خاطر آلمان و دیگران در تلاش هستند جلوی دستیابی ایران به بمب هسته‌ای را بگیرند.

اولاف شولتس در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو در برلین گفت: مناقشه پیرامون برنامه هسته‌ای ایران باید حل شود و اسرائیل نباید از سوی جمهوری اسلامی مورد تهدید قرار گیرد.

او در ادامه تصریح کرد نباید اجازه داد که جمهوری اسلامی ایران به بمب هسته‌ای مسلح شود و به این خاطر «اولویت ما یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک» است.

آقای نتانیاهو نیز در این نشست اعلام کرد اسرائیل از هیچ اقدامی برای دفاع از خود در برابر طرح‌های رژیم ایران اجتناب نخواهد کرد و کسانی که «تروریست‌ها را می‌فرستند، بهای گزافی خواهند داد».

نخست‌وزیر اسرائیل بارها اعلام کرده است که ایران از «حربه دیپلماسی» برای پیشبرد برنامه تولید بمب هسته‌ای استفاده می‌کند و خواهان افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی شده است.

او همچنین تصریح کرده است اسرائیل در صورت لزوم از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران اجتناب نخواهد کرد.

با این‌حال، دولت جو بایدن در آمریکا و اعضای اروپایی برجام دیپلماسی را بهترین راه برای حل مناقشه هسته‌ای ایران عنوان می‌کنند.

مذاکرات هسته‌ای ایران و اعضای برجام همراه با آمریکا تقریبا یک سال است که متوقف شده.

طی هفته‌های گذشته کشف آثار اورانیوم ۸۴ درصدی در سایت هسته‌ای فردو نیز به نگرانی‌ها پیرامون برنامه اتمی ایران دامن زده است. این میزان از غلظت اورانیوم، تنها شش درصد تا سطح مورد نیاز برای تولید بمب هسته‌ای فاصله دارد.

آقای شولتس همچنین از برنامه «تغییرات قضایی» دولت نتانیاهو اظهار نگرانی کرد و گفت مهم است که اسرائیل یک لیبرال دموکراسی باقی بماند.

آقای نتانیاهو در واکنش به این اظهارات گفت اسرائیل یک لیبرال دموکراسی باقی خواهد ماند و ادعاهایی که در صدد القای تلاش ما برای کاهش استقلال قوه قضائیه است، صحت ندارد.

اسرائیل طی هفته‌های گذشته شاهد اعتراضات گسترده مردمی، خصوصا وکلا، قضات و احزاب مخالف نسبت به برنامه تغییرات قضایی دولت نتانیاهو بوده است.

آقای نتانیاهو حتی نیمه‌شب چهارشنبه، ساعاتی پس از ارائه طرحی که رئیس‌‌جمهور اسرائیل برای سازش میان موافقان و مخالفان طرح تغییرات قضایی این کشور ارائه کرده بود، آن را رد کرد.

آقای شولتس همچنین تصریح کرد گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری کمکی به صلح در خاورمیانه نمی‌کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه گذشته با تصویب بیانیه‌ای به اتفاق آرا سیاست شهرک‌سازی اسرائیلی در اراضی فلسطینی را محکوم کرد، بیانیه‌ای که ایالات متحده نیز در اقدامی کم‌سابقه از آن حمایت کرد.