جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران می‌گوید اقدامات مقامات ایران در ماه‌های اخیر می‌تواند مصداق «جنایت علیه بشریت» باشد. آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، که روز دوشنبه برای دیدار با همتایان اتحادیه اروپا در بروکسل وارد شد، گفت وزرای خارجه اتحادیه اروپا در واکنش به نقض حقوق بشر ایران ششمین بسته تحریم را علیه ایران وضع خواهند کرد. همزمان بریتانیا هم هفت مقام دیگر حکومت جمهوری اسلامی را تحریم کرد. در اقدامی دیگر نیز دولت استرالیا به سبب آنچه نقض حقوق بشر در ایران و حمایت نظامی این کشور روسیه در جنگ‌ با اوکراین خوانده، تحریم‌هایی را علیه ایران اعلام کرد.

در تازه‌ترین خبرها، بر اساس اطلاعیه‌ای که در وبسایت دولت بریتانیا منتشر شده است، این کشور روز دوشنبه هفت نام جدید را به فهرست تحریم های خود در رابطه با ایران اضافه کرد.

بریتانیا روز دوشنبه مقامات ارشد سپاه پاسداران، از جمله افرادی را که مسئول مدیریت سرمایه‌گذاری‌های مالی این نهاد معرفی کرد را در فهرست تحریم‌هایش قرار داد.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت: «امروز ما در حال اقدام علیه مقام‌های ارشد سپاه پاسداران هستیم که مسئولیت حمایت مالی سرکوب وحشیانه حکومت را بر عهده دارند. این تحریم ها علیه پنج عضو هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه و دو تن از فرماندهان ارشد سپاه در استان‌های تهران و البرز اعمال شده است.

پیش از این دولت استرالیا تحریم‌هایی را علیه مقامات نیروی انتظامی (پلیس امنیت اخلاقی)، مسئولان ارشد قضایی و مقامات سیاسی و نظامی اعمال کرده بود.

دولت استرالیا این تحریم‌ها را «ماگنیتسکی» نامیده است. سرگئی ماگنیتسکی وکیلی است که که پس از متهم کردن مقامات روسی به تقلب مالیاتی در زندان مسکو درگذشت.

استرالیا در این بسته، علیه ۱۴ فرد ممنوعیت سفر و علیه ۱۴ نهاد ایرانی تحریم‌های مالی در نظر گرفته است.

در اقدامی دیگر وزرای خارجه اروپا امروز در بروکسل دیدار می‌کنند. در همین زمینه آنالنا بائربوک به خبرنگاران گفت «ما می‌خواهیم روشن کنیم که هیچ‌کس بالاتر از قانون نیست، به همین دلیل است که بسته ششم تحریم‌ها را در بروکسل اعمال خواهیم کرد.

گزارش جاوید رحمان درباره ایران

همزمان جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران روز دوشنبه به شورای حقوق بشر گفت که مقامات ایران در ماه‌های اخیر مرتکب اعمال شده‌اند که می‌تواند «جنایت علیه بشریت» تعریف شود.

قتل، بازداشت فراقانونی، ناپدیدسازی قهری، شکنجه، تجاوز جنسی، خشونت جنسی و آزار از جمله اتهاماتی است که جاوید رحمان به آنها اشاره کرد.

او گفت که ابعاد و شدت این جنایات «ممکن است در حوزه ارتکاب جنایات بین‌المللی به ویژه جنایات علیه بشریت» باشد. نماینده حکومت جمهوری اسلامی در در ژنو گفت این ادعاها «تخیلی» است و ایران در این شورا «هدف» قرار گرفته شده است.

پیشتر شورای حقوق بشر به تشکیل کمیته حقیقت یاب در خصوص سرکوب اعتراضات ایران رای داده بود که با کشته شدن مهسا (ژینا) امینی آغاز شد.