با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه از یک حمله سایبری به سامانههای شهرداری تهران، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران اعلام کرد وضعیت سامانه فروش بلیت مترو در پایتخت هنوز بر اثر آن حمله دچار اختلال است.
مسعود درستی روز یکشنبه ۲۸ اسفند به خبرگزاری ایسنا گفت که «بعد از حمله سایبری در خردادماه سال جاری تقریباً همهٔ سامانههای شهری تحتتأثیر قرار گرفت ازجمله سامانه فروش بلیت مترو که همان زمان یک نسخه برای این سامانه پیچیدیم تا حداقل بهرهبرداری دچار اختلال نشود، اما قبول دارم که در حال حاضر فعالیت این سامانه کند است».
مدیرعامل مترو تهران همچنین پیشبینی کرد که «تا پایان سال این مشکل وجود دارد» و در ادامه نیز گفت که بهصورت کلی «ما در سامانه فروش بلیت چند مشکل اساسی داریم».
سازمان مجاهدین خلق روز ۱۲ خرداد امسال اعلام کرد که افراد این سازمان در قالب گروهی موسوم به «قیام تا سرنگونی»، با نزدیک شدن تاریخ سالمرگ روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، «۵۱۳۸ دوربین کنترلی» در شهرداری تهران را هک و از دسترس خارج کردند.
در پی وقوع این حمله سایبری، شهردار تهران چند روز بعد به کارکنان این نهاد دستور داد که از ۱۶ خرداد «تا اطلاع ثانوی» از روشن کردن رایانههای خود خودداری کنند.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، نیز روز بیستم خرداد از هک سامانههای شهرداری تهران با عنوان «عملیات گسترده» نام برد و گفت: «با توجه به شرایط پیشآمده باید احتیاط کرد و با برنامه حرکت کنیم.»
حملات هکری به زیرساختهای مهم و حساس در ایران طی سالهای اخیر افزایش داشته است. از آن جمله میتوان به حمله سایبری به جایگاههای سوخت در روز چهارم آبان ۱۴۰۰ اشاره کرد که در پی آن سامانه سوخت کشور تا چند روز دچار مشکل بود.
در همان روز بیلبوردهای دیجیتال شهری اصفهان نیز هک شد و جمله «خامنهای بنزین ما کو؟» از آن بهنمایش درآمد.
«سیستم گذرنامه» فرودگاه امام خمینی تهران نیز بامداد ۱۴ خرداد دچار اختلال شد، با وجود رد هرگونه حمله سایبری سوی مسئولان، برخی کارشناسان هک شدن سامانه این فرودگاه را محتمل دانستند.