وزیر خارجه ایران از ملاقات عنقریب با همتای سعودی خود خبر داد و هم‌زمان به موانع مربوط به عادی‌سازی مناسبات اشاره کرد. شورای تشکل‌های صنفی فرهنگیان هشدار داد اگر مطالبات آنها بی پاسخ بماند، معلمان به خیابان‌ها خواهند آمد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران اعلام کرده که به زودی با همتای سعودی خود ملاقات می‌کند. او از توافق طرفین برای بازدید هیات‌های فنی از سفارت‌خانه‌ها و سرکنسولگری‌ها و مقدمات بازگشایی مراکز دیپلماتیک خبر داده و هم‌زمان اشاره کرده که کماکان برای عادی سازی مناسبات فیمابین، موانعی وجود دارند.

امیرعبداللهیان عنوان کرده که با پیشنهاد سه مکان برای برگزاری نشست وزیران خارجه تهران و ریاض موافقت کرده اما در باره این مکان‌ها و نیز زمان دیدار چیزی نگفته است.

وزیر خارجه عربستان هم پیش‌تر در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که توافق با ایران به معنای حل همه اختلافات طرفین نیست.

توافق ایران و عربستان برای تنش‌زدایی و عادی‌سازی مناسبات پس از هفت سال قطع رابطه، با وساطت چین امضا شده و امیرعبداللهیان در روند مذاکرات مربوطه حضور نداشته است. علی‌ شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به عنوان نماینده تام‌الاختیار خامنه‌ای، این گفت‌و‌گوها را در پکن پیش برد.

احمد خاتمی: در ۴۴ سال گذشته روزهای به این سختی نداشتیم

احمد خاتمی، عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری اذعان کرده که حاکمیت جمهوری اسلامی در ۴۴ سال گذشته روزهایی به سختی ماه‌های اعتراضات نداشته است.

امام جمعه موقت تهران در نشست مجمع علما و روحانیون سمنان، در باره اعتراضات سراسری از جمله گفت: «خیلی شیطنت کردند… از جناح‌ها و حزب‌ها عبور کردند و اصلاح طلب و اصولگرا برای آنان فرقی نداشت و مسئله آن‌ها عبور از نظام بود.»

عضو فقهای شورای نگهبان، تغییر نظام را نیز منتفی دانست و ادعا کرد: «تغییر حکمرانی که این روزها خیلی روی آن مانور می‌دهند بی‌معناست؛ در قانون اساسی ۴ اصل قابل تغییر نیست؛ اسلامیت نظام، جمهوریت نظام، ولایت فقیه، مذهب رسمی کشور.»

او هدف شعار زن زندگی آزادی را “عریانی” خواند.

امام جمعه موقت تهران مواضع جنجالی زیادی در باره حجاب داشته و از جمله در تابستان ۱۴۰۱ گفت: «بسیاری از بی‌حجاب‌ها زن‌ها و بچه‌های دزدها و اختلاس‌گران هستند.»

احمد خاتمی به دلیل نقض فاحش حقوق بشر و مشارکت در سرکوب‌ها، از آذر ماه سال جاری در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد.

آزادی سه زندانی سیاسی در نقده

عصر یکشنبه ۲۸ اسفند، اسماعیل محمدپور، خضر قادری آذر و نجم‌الدین سخنور، زندانیان سیاسی اهل پیرانشهر از زندان نقده آزاد شدند.  این سه در سال ۹۹ به اتهام همکاری با “احزاب مخالف نظام” به پنج سال حبس محکوم شده بودند. پایگاه “کردپا” نوشت آزادی این سه نفر در چارچوب بخشنامه عفو صورت گرفته است.

محمدرضا جلایی‌پور نیز یکشنبه ۲۸ اسفند از زندان اوین به مرخصی اعزام شد. این فعال سیاسی و پژوهشگر اجتماعی اول مهر و هم‌زمان با شروع اعتراضات سراسری بازداشت شده بود.

صبج یکشنبه مهدی محمودیان، حسین رزاق و سهیل عربی به مرخصی آمدند. فعالان مدنی و حقوق بشری ابراز امیدواری کرده‌اند که نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامه‌نگاران “هم‌میهن” و “شرق” نیز که نخستین گزارش‌ها از مرگ و خاکسپاری مهسا امینی را منتشر کردند، تا قبل از سال تحویل به خانواده‌های خود ملحق شوند. 

هشدار شورای تشکل‌های صنفی فرهنگیان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با ابراز همدلی با خانواده‌ها و آسیب‌دیدگان خیزش جاری، بیانیه‌ای با تاکید بر چهار مطالبه صادر کرده است.  در بند اول این بیانیه آمده که فرهنگیان حق اعتراض به خط فقر اعلام شده، تورم شدید و عدم اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را محفوظ می‌دانند.

این بیانیه که در کانال تلگرامی شورای یاد شده منتشر شده، مقابله با محرومیت فعالان صنفی از مزایای رتبه‌بندی، زندان، اخراج، انفصال، تبعید و پرونده‌سازی علیه آنها را یادآوری کرده و در بند چهارم به حاکمیت هشدار می‌دهد که فرهنگیان در صورت برآورده نشدن مطالبات حداقلی خود به خیابان می‌آیند و خود را برای اردیبهشت ۱۴۰۲ آماده خواهند کرد.