وزارت دفاع سوریه در بیانیه‌ای که در ساعات نخست روز چهارشنبه در فیسبوک منتشر کرد از وارد شدن «خسارات مادی» به فرودگاه حلب در یک حمله هوایی خبر داد.منابع اطلاعاتی دیگر در منطقه می‌گویند این حمله یک «انبار تسلیحاتی ایران» را هدف قرار داده است. کارشناسان نظامی اسرائیل می‌گویند کشورشان حملاتش به نیروهای وابسته به ایران در سوریه را شدت بخشیده و این بخشی از یک «جنگ درون جنگ» است.

منابع اطلاعاتی به رویترز گفته‌اند موشک‌ها به یک انبار مهمات زیرزمینی مجاور فرودگاه اصابت کرده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه، نهادی که مقرش در بریتانیاست، این خبر را تایید کرده است.

بر اساس بیانیه وزارت دفاع سوریه، در سومین حمله از این نوع به فرودگاه حلب در شش ماه گذشته، «اسرائیل در ساعت ۳:۵۵ صبح موشک‌هایی را از دریای مدیترانه در غرب شهر لاذقیه شلیک کرد.»

چرا اسرائیل حملات خود به نیروهای وابسته به ایران را شدت بخشیده است؟

منابع اطلاعاتی غربی می‌گویند ایران در ماه گذشته با استفاده از فرودگاه حلب تسلیحات بیشتری را به سوریه منتقل کرده است. این منابع گفته‌اند ایران از فرصتی که پس از زمین‌لرزه مرگبار ماه فوریه ایجاد شده استفاده می‌کند تا در ترافیک ناشی از حضور هواپیماهای باری امدادرسان، تسلیحات به سوریه انتقال دهد.

منابع اطلاعاتی غربی همچنین به رویترز گفته‌اند اسرائیل در حمله هفتم مارس (حدود دو هفته پیش) که باعث غیرفعال شدن فرودگاه حلب هم شد، یک محموله تسلیحاتی ایران را هدف گرفته بود. گفته می‌شود حمله ساعاتی پس از تخلیه محموله از یک هواپیمای ایرانی انجام شد.

از آغاز جنگ داخلی سوریه، اسرائیل صدها حمله هوایی در سوریه به هدف‌هایی مربوط به ارتش این کشور، نیروهای متحد ایران و حزب‌الله لبنان انجام داده است اما به نظر می‌رسد در ماه‌های اخیر این حملات به فرودگاه‌ها و پایگاه‌های هوایی در سوریه بیشتر و شدیدتر شده‌اند.

نقشه سوریه

کارشناسان نظامی اسرائیلی می‌گویند که این حملات بخشی از یک درگیری نچندان شدید است که آن را «جنگ میان جنگ» می‌خوانند. اسرائیل می‌خواهد راه هوایی ایران برای ارسال تسلیحات به متحدانش در سوریه و لبنان را مختل کند. هدف نهایی گفته می‌شود کند کردن روند استقرار ایران در سوریه است.

شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران به رهبری حزب الله اکنون کنترل مناطق وسیعی را در شرق، جنوب و شمال غرب سوریه در اختیار دارند. آنها در چندین حومه‌نشین دمشق، پایتخت، هم حضور دارند.

مقامات اسرائیلی بارها هشدار داده اند که اجازه نخواهند داد سوریه به پایگاه نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبدیل شود. ایران می‌گوید در سوریه حضور مستشاری دارد و این نیروها به درخواست رسمی حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، به این کشور اعزام شده‌اند.

دولت اسرائیل درباره این حملات اظهارنظر رسمی نمی‌کند اما رسانه‌های این کشور آنها را گزارش می‌کنند و به ارتش اسرائیل منتسب می‌کنند. ایران با اینکه چند فرمانده ارشد سپاه در این حملات کشته شده‌اند، همواره سکوت کرده است.

پس از اینکه دولت بشار اسد اعتراض‌های مردمی را در سال ۲۰۱۱ بشدت سرکوب کرد این کشور درگیر جنگ داخلی شد که نیم میلیون کشته برجا گذاشته و نیمی از جمعیت کشور را آواره کرده است.