در حالی که تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران خواستار افزایش قیمت در سال ۱۴۰۲ هستند، دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی گفت که دولت اجازه افزایش قیمت نمیدهد.
عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی روز جمعه چهارم فروردین به خبرگزاری ایسنا گفت: «اصرار دولت بر قیمتگذاری چالش این صنعت است. به طوری که علیرغم افزایش انفجاری قیمت مواد اولیه دولت به تولیدکنندگان اجازه افزایش قیمت نمیدهد.»
او ادامه داد: «با توجه به اینکه قیمت تمام شده کالا به خاطر افزایش قیمت نهادههای تولید افزایش یافته و اجازه افزایش قیمت هم صادر نشده، در حال حاضر کمبود کالا در مواردی در بازار مشهود است.»
این مقام صنفی از دولت ابراهیم رئیسی خواست که ضرر واحدهای تولیدی را به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه جبران کند، وگرنه این واحدها به گفته او، امکان فعالیت نخواهند داشت.
در حالی دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی از مخالفت دولت برای افزایش قیمت لوازم خانگی سخن گفته که برخی تولیدکنندگان در ایران از احتمال افزایش ۲۰ درصدی قیمت لوازم خانگی در کشور خبر دادهاند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی مشهد گفته است: «اگر مواد اولیه تولیدکننده لوازم خانگی تامین نشود و مواد اولیه همچون فولاد و پتروشیمی که دولت تامینکننده آن است، با قیمت کنونی ارائه شود، باید انتظار افزایش ۲۰ درصدی قیمت لوازم خانگی را داشت.»
رسول ابنالرضا با بیان اینکه بازار لوازم خانگی در حالت رکود به سر میبرد، تأکید کرد: «با اینکه قیمت دلار تغییر کرده ولی تغییری در خرید و فروش لوازم خانگی حاصل نشده است.»
او «کاهش قدرت خرید مردم» را «دلیل اصلی رکود بازار لوازم خانگی» عنوان کرد و هشدار داد که «اگر دولت مواد اولیه را به قیمت مناسب به تولیدکننده عرضه نکند، علاوه بر افزایش قیمت شاهد کمبود کالا هم خواهیم بود.»
بر اساس گزارش رسانههای ایران، ۷۰ درصد مواد اولیه لوازم خانگی داخلی و ۳۰ درصد آن خارجی است.
بازار لوازم خانگی در ایران به دلیل ممنوعیت واردات، انحصاری است و چند تولیدکننده خاص کل بازار را در انحصار خود دارند.
با این حال، افزایش قیمت دلار روی قیمت مواد اولیه داخلی به صورت غیرمستقیم و مواد اولیه خارجی به صورت مستقیم تاثیر گذاشته است.
احتمال افزایش قیمت لوازم خانگی در سال جدید در حالی است که رسانههای ایران در سال گذشته از افزایش قیمت این لوازم خبر داده بودند و به عنوان نمونه، قیمت کولر ۷۰ درصد گرانتر شده بود.
همچنین افزایش قیمت لوازم خانگی در ایران در سالهای اخیر سبب شده بسیاری از مردم در ایران به جای خرید لوازم خانگی جدید به دنبال خرید لوازم دستدوم یا تعمیر وسایل قدیمی خود باشند.
روزنامه اعتماد در اسفند ۱۴۰۱ در گزارشی نوشت: «۹۰ درصد مردم لوازم خانگی قبلی را تعمیر میکنند و دیگر نو نمیخرند.»