تنش لفظی میان تهران و باکو ادامه دارد و رئیس مجلس جمهوری آذربایجان با بیان انتقادهایی تند از ایران، خواهان پایان توقف آنچه او مداخله‌جویی در امور کشورش خوانده شده است.

به گزارش رسانه‎‌های جمهوری آذربایجان، صاحبه غفاروا، رئیس مجلس، روز جمعه گفته: «هیچکس حق ندارد که در اعمال حق حاکمیت ملی آذربایجان مداخله کند. ما قاطعانه اتهامات بی‌مبنای مجلس ایران علیه کشورمان را رد می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم به انجام چنین تحریکاتی پایان دهند و از کارهایی که روابط دوجانبه را خدشه‌دار می‌کند خودداری کنند.»

خانم غفاروا در جلسه‌ای این صحبت‌ها را بیان کرده که نمایندگان مجلس برای پاسخ به مجلس ایران تصمیم گرفتند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ایران چند روز پیش با انتشار بیانیه‌ای از نمایندگان مجلس آذربایجان خواستند که علیه اقدام دولت الهام علی‌اف، رئیس جمهور، برای افتتاح سفارتخانه در اسرائیل موضع بگیرند. آنها گفتند: «این اقدام دولتمردان جمهوری آذربایجان تبعات منفی سیاسی زیادی علیه آنها خواهد داشت.»

روابط میان تهران و باکو پس از جنگ سه سال پیش ناگورنو قره‌باغ تنش‌آلود بوده و پس از حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران و افتتاح سفارت آن کشور در اسرائیل تیره‌تر هم شده است.

خانم غفاروا تاکید کرده است که جمهوری آذربایجان یک کشور مستقل است و داشتن رابطه با هر کشور دیگری تنها به خودش مربوط است.

او گفت ایران در حالی می‌گوید بابت حقوق مسلمانان فلسطینی و سرزمین‌های اشغالی آنان در مناقشه با اسرائیل نگران است که در مناقشه میان باکو و ایروان، «هرگز مخالفتی با ارمنستان نکرد و به روش‌های گوناگون ارمنستان را کمک کرد.»

صاحبه غفاروا گفت: «آنها به کشور ما تهمت می‌زنند، در منطقه تنش و درگیری می‌آفرینند و تلاش‌ها برای برقراری صلح دیرپا میان ارمنستان و آذربایجان را مختل می‌کنند.»

روز گذشته جمهوری آذربایجان چهار کارمند سفارت ایران در باکو را به عنوان «عنصر نامطلوب» اخراج کرد. همچنین گزارشی از دستگیری افراد بیشتر به ظن ارتباط با دستگاه اطلاعاتی ایران منتشر شده است.

قالیباف و غفاروا
توضیح تصویر،محمدباقر قالیباف (راست) چند ماه پیش دیداری با صاحبه غفاروا (چپ) داشت

سوءقصد نافرجام به جان فاضل مصطفی، یک نماینده مجلس طرفدار اسرائیل، از جمله اقداماتی است که جمهوری آذربایجان در آن ایران را مسئول می‌داند.

آقای مصطفی، که در بیمارستانی امنیتی بستری شده، روز گذشته به تلویزیون آذری رئال‌تی‌وی گفت که سال‌ها تهدید دریافت می‌کرده و از دستگاه امنیتی خواهان کمک در این باره شده و آنها به او گفته‌اند که منبع تهدیدها به شهروندان جمهوری آذربایجان برمی‌گردد که فراری هستند و در شهر قم سکونت دارند.

او مهاجمان به خود را «خائنان به میهن» و «شستشوی مغزی‌شده» خواند.

رفتار دولت جمهوری آذربایجان «در تعارض با اصول همسایگی»

مقام‌های ایرانی هم به طور متقابل از جمهوری آذربایجان انتقاد کرده‌اند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اخراج کارکنان سفارت ایران گفته: «ما این رفتار دولت جمهوری آذربایجان را در تعارض با اصول همسایگی می‌دانیم.»

آقای کنعانی با اشاره به ناآرامی‌های اخیر در اسرائیل گفته است که دولت بنیامین نتانیاهو با اقدامات تحریک آمیز «به دنبال فرافکنی بحران‌های چند لایه درون سرزمین‌های اشغالی است» و در چنین وضعیتی نباید برقراری روابط با اسرائیل «عادی‌سازی» شود.

محمدعلی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز هم با بیان مواضع مشابهی درباره سیاست‌های اسرائیل گفته: «بنده توصیه می‌کنم نسبت به نیات واقعی دشمن صهیونیستی هوشیار باشید زیرا جمهوری اسلامی ایران همواره کوشیده است تا تلاش بدخواهان برای ایجاد فاصله بین دو کشور همسایه و مسلمان را ناتمام بگذارد؛ از این‌رو از دولت جمهوری آذربایجان این انتظار می‌رود تا از دامی که دشمنان برای روابط دو کشور مسلمان پهن‌کرده‌اند، دوری کنند.»