با وجود گذشت بیش از چهار ماه از شروع مسمومیت‌های مشکوک در مدارس عمدتا دخترانه ایران، امروز در بیست و نهمین روز فروردین هم گزارش‌های مختلف از سراسر ایران از تداوم این وضعیت حکایت دارد. بر اساس تصاویر و ویدئویی‌های دریافتی، در مدارس مختلف در شهرهای تهران، کرمانشاه، اردبیل، کرج، ارومیه، سقز و اسلام‌شهر دانش‌آموزان امروز دچار مسمومیت شدند.

در همین خصوص گزارش شده است دانش‌آموزان دبیرستان‌های دخترانه شهدای مکه، شریف و ابرار هر سه در تهران و چهار مدرسه دخترانه در کرمانشاه شامل یک دبیرستان و یک دبستان امروز با مسمومیت مواجه شدند.

در برخی از تصاویر دریافت شده آمبولانس جلوی مدارس دیده می‌شود و دانش آموزانی که دچار مسمومیت شده‌اند در حیاط مدارس یا در کنار والدین سراسیمه خود دیده می‌شوند.

اولین موارد مسمومیت دانش آموزان که عمدتا دختران هستند، اوایل زمستان سال گذشته گزارش شد اما با گذشت بیش از چهار ماه از این وقایع، مقام‌های جمهوری اسلامی ایران گزارشی درباره علل حادثه، نمی‌دهند یا در مواردی که اظهار نظر می کنند، دانش آموزان را هم مقصر می خوانند.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران، اخیرا اطلاع داده که مقام های حکومتی تصمیم گرفتند در این پرونده از به کار بردن عبارت مسمومیت خودداری و به جای آن از عبارت «بدحالی» دانش‌آموزان استفاده کنند. او گفت که «درصد کمی» از موارد «مربوط به شیطنت‌هایی بوده که صورت گرفته و باعث بدحالی دانش‌آموزان شده است.»

خبرگزاری فارس هم در یک مطلب تحت عنوان آخرین تحقیقات درباره علت بدحالی دانش‌آموزان که مشخص نیست چه کسانی یا گروهی یا سازمانی این تحقیق رو انجام داده مدعی شده که ۹۰ درصد این اتفاقات در نتیجه «شیطنت‌های نوجوانی دانش‌آموزان بوده» و در بعضی موارد «معلمان» هم با دانش‌آموزان در این شیطنت «همراهی کردن که کلاس‌ها تعطیل شود.»

در ادامه همین مطلب، خبرگزاری فارس ادعا کرده «۸۰ درصد از دانش‌آموزانی که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند تمارض کردن و ۲۰ درصد بقیه بر اثر تلقین حالشان بد شده است».

لحظه ورود آمبولانس به مدرسه نیایش در اسلامشهر. چهار ماه از شروع اولین موارد مسمومیت دانش‌آموزان در ایران می گذرد
توضیح تصویر،لحظه ورود آمبولانس به مدرسه نیایش در اسلامشهر. چهار ماه از شروع اولین موارد مسمومیت دانش‌آموزان در ایران می گذرد

این گزارش‌ها در حالیست که محمدحسن آصفری، نماینده مجلس شورای اسلامی، به تازگی گفته است که «دستگاه‌های امنیتی نتوانسته‌اند سرنخ‌های اصلی مسمومیت‌ها را به دست آورند» و به گفته او وزارت بهداشت هم هنوز نوع دقیق مسمومیت را مشخص نکرده است.

سرتیپ مجید میراحمدی معاون امنیتی-انتظامی وزارت کشور نیز این مسمومیت‌ها را به «تمارض و شیطنت» بعضی از دانش‌آموزان نسبت داده است.

سرتیپ میراحمدی گفته بود که «چند موردی که در سال جدید پیش آمد که بسیار محدود بود، تمارض و شیطنت برخی از دانش‌آموزان برای تعطیلی کلاس‌ها و مدارس بوده است؛ البته اعلام شد که حتما برخوردهای انضباطی جدی با این افراد صورت گیرد.»

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اواخر سال گذشته مسومیت دانش آموزان را «جنایت بزرگ» خوانده بود.

آقای خامنه‌ای بر خلاف معمول که چنین وقایعی را به دشمن خارجی نسبت می‌دهد هیچ اشاره‌ای به خارجی بودن منشا این مسمومیت‌ها نکرد.