در حالی که دور دوم از مذاکرات کمیسیون برجام روز پنج‌شنبه در وین انجام می‌شود، رئیس جمهور ایران تلاش کرد به طرف‌های مذاکره اطمینان دهد که غنی‌سازی ۶۰ درصدی به معنای رفتن به سوی ساختن بمب اتمی نیست.

حسن روحانی روز پنج‌شنبه، ۲۶ فروردین‌ماه، در یک سخنرانی تاکید کرد که آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی به معنای آن نیست که ایران قرار است به سوی غنی‌سازی ۹۰ درصدی و سپس ساخت بمب اتمی برود.

او گفت: «این اظهار نگرانی که امروز در آمریکا و اروپا مطرح می‌شود مبنی بر این که داریم غنی‌سازی ۶۰ درصد را آغاز می‌کنیم و برخی تعبیر کردند ۶۰ درصد یعنی با یک حرکت به ۹۰ درصد رسیدن، درست نیست.»

او ادامه داد: «همین امروز اگر اراده کنیم می‌توانیم غنی‌سازی ۹۰ درصد را انجام دهیم. ما به دنبال بمب هسته‌ای نیستیم، این شما هستید که بمب‌های جدید می‌سازید.»

پیش از آغاز دور دوم مذاکرات کمیسیون مشترک توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین و به دنبال انفجار در تاسیسات غنی‌سازی نطنز در روز یک‌شنبه، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در واکنش به این اتفاق، قصد دارد غنی‌سازی ۶۰ درصدی را آغاز کند.

این تصمیم ایران واکنش‌های منفی فراوان به دنبال داشت که به نظر می‌رسد آقای روحانی در سخنرانی امروز تلاش کرده است این نگرانی‌ها و واکنش‌ها را مرتفع کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه، ۲۵ فروردین، قصد ایران برای آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را «تحریک آمیز» خوانده و گفته بود که برداشتن چنین گامی جدی بودن تهران در مذاکرات هسته‌ای در وین، پایتخت اتریش، را زیر سوال می‌برد.

سه قدرت اروپایی حاضر در برجام شامل آلمان، بریتانیا و فرانسه هم روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای مشترک، تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و به‌کارگیری سانتریفوژ‌های پیشرفته آی‌آر۶ را به‌شدت نگران‌کننده خوانده بودند.

حسن روحانی روز پنج‌شنبه بار دیگر تاکید کرد: «هر روز که به تعهدات برجام برگردید ما هم بلافاصله به تعهدات خود برمی‌گردیم و غنی‌سازی‌مان طبق تعهد ۳.۶۷ بیشتر نخواهد بود و غنی‌سازی ۶۰ درصد متوقف می‌شود.»

دور دوم از مذاکرات کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان ایران، روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا روز پنج‌شنبه انجام می‌شود.

نمایندگان آمریکا نیز به صورت غیرمستقیم در این مذاکرات مشارکت خواهند داشت.