دکتر همایون علیزاده

  • [ ] در پنجاه و سومین اجلاس امروزی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، «هیأت حقیقت یاب مستقل بین المللی درباره جمهوری اسلامی ایران» گزارش کوتاهی از عملکرد خود ارائه کرد. کار کمیسیون مورد استقبال اکثر کشورهای عضو قرار گرفت، اما عدم همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و IFFM به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. مسائل مربوط به سرکوب وحشیانه جنبش زنان و جوانان، اعدام ها، دستگیری های خودسرانه و شکنجه، و حملات گازهای سمی در مدارس توسط اکثر کشورهای عضو برجسته شد. مسائل مربوط به خشونت مبتنی بر جنسیت، دستگیری خبرنگاران و فعالان حقوق بشر از دیگر موضوعات بودند‌که مطرح شدند. کشورهای زیر وضعیت کنونی حقوق بشر در ایران را به شدت محکوم کرده اند: فنلاند، السالوادور، آلمان، هلند، لیختن اشتاین، اسرائیل، ایتالیا، اسلوونی، کاستاریکا، لوکزامبورگ، استرالیا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، کانادا، مالت، بریتانیا، نیوزلند، ایرلند، اتریش، مقدونیه، سوئیس، ایسلند، اسپانیا، مولداوی، آلبانی، آرژانتین و رومانی.
  • [ ] کشورهای عضو ونزوئلا، زیمبابوه، روسیه، چین، سوریه، کره شمالی، کوبا، بلاروس، PDR لائوس و نیکاراگوئه تأسیس IFFM „Independent International Fact-Finding Mission on the IRI“ را اشتباه و ادعاهایی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در پی مرگ مهسا نقض حقوق بشر کرده است را اخبار فیک و جعلی نامیدند.
  • [ ] نکته جالب در مورد اظهارات کشورهای عضوی که از جمهوری اسلامی ایران انتقاد کردند این بود که هیئت ایرانی حداقل 6 بار به «نقطه نظم» جلسه اشاره کرد تا با واژه «رژیم» که کشورهای عضو در بیانیه های خود به کار می بردند مخالفت کند. در اعتراض به. این امر منجر به توقف کوتاه مدت جلسه شد. رئیس مجبور شد چندین بار از نمایندگان درخواست کند که از کلمه “رژیم” در بیانیه ها استفاده نکنند. با این حال، در نهایت، هیئت اسرائیلی به اظهارات قبلی هیأت ایرانی اشاره کرد که بر اساس آن، اصطلاح «رژیم» اغلب توسط خود سفیر ایران علیه دولت اسرائیل به کار رفته بود.
  • [ ] این بار جمهوری اسلامی ایران چندین سازمان غیردولتی ایرانی را از ایران به ژنو آورده بود که در جلسه از جمهوری اسلامی دفاع کنند.
  • [ ] بنیاد برومند و دیگر سازمان های غیردولتی مخالف در این نشست حضور داشتند.
  • [ ] پس از آن نشستی دوجانبه با 3 نفر عضو IIFFM و تیم OHCHR کمیسیون برگزار شد که در آن وضعیت پناهندگان ایرانی در ترکیه و نحوه همکاری با IIFFM مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    پیشگامان مهسا ژینا امنینی در ترکیه